Afbeelding

Lentefestival met artiesten uit binnen- en buitenland in tuin Slot Zeist

3 mei 2017 om 08:00 Cultuur

Meer dan 30 artiesten uit binnen- en buitenland verzorgen zondag 7 mei een Lentefestival rondom Slot Zeist. Ze treden op in de tuin van het Slot, het openluchttheater en in een bijzondere circustent. 10 voorstellingen beleven die dag hun première. Het Lentefestival duurt van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Zeist - Straattheater, acrobatiek, steltlopers, trapeze, levende standbeelden, muziek en veel rare types... je komt ogen en oren te kort. In de tuin wandelen steltlopers, spelen muzikanten en kun je allerlei straattheateracts zien. In het Slottuintheater is een doorlopend programma en ook in de circustent in de tuin van het Slot zijn de hele middag voorstellingen. Je zult moeten kiezen want er is te veel om op één middag te zien.

De artiesten komen uit binnen- en buitenland. Ernest the Magnifico bijvoorbeeld is een Australiër, de Chippendale onder de stuntmannen. Hij verbaast je met ‘levensgevaarlijke’ stunts en acrobatiek. En hij is vooral heel grappig. Uit Argentinië komt Luis Brusca. Als ‘Mister X’ zoekt hij de grenzen van zichzelf en zijn publiek op. Luis ‘Loco’ Brusca combineert fysieke comedy, mime, de Japanse bewegingskunst butoh en clowneske actie in een adembenemende en soms ontroerende voorstelling.

Niels Harder laat zien dat het niet van ver hoeft te komen om goed te zijn. Zijn show Weirdo of Wonder zit bomvol glamour, komedie en power. Een voorstelling met een enorme ‘wow’-factor.

Op het Lentefestival kun je zomaar tegen een reusachtig aquarium aanlopen. In het Cirquarium wordt een onderwater circusvoorstelling opgevoerd. Een sprookje voor de hele familie. En je komt ook vast The Rolling Amazons tegen, die een show op rollerskates opvoeren.

Slot Zeist staat aan de Zinzendorflaan in Zeist. Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast het Slot. De tuin is bereikbaar via de hoofdingang: je kunt door het Slot, en via de witte brug aan de achterkant van het Slot.

Het Lentefestival is een unieke samenwerking van Stef Arntz/Streetwise Artiesten en Evenementen, Slot Zeist, Hotel Theater Figi, Hotel Theater Oud London en het Slottuintheater.

Het programma van het Lentefestival is te groot om in kort bestek op te noemen. Meer informatie over de meer dan 30 groepen en artiesten die optreden op www.slottuintheater.nl/lentefestival

Janneke Brinkman

Ook de Culturele Vleugel van Slot Zeist viert deze dag mee. Tijdens het Lentefestival kun je de overzichtstentoonstelling van Janneke Brinkman-Salentijn ‘25 jaar passie voor bloemen’ met 2 personen bekijken voor de prijs van 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie