Gehoorzaal Den Dolder, foto Roel Hoogenboom
Gehoorzaal Den Dolder, foto Roel Hoogenboom

Kunstcafé in Gehoorzaal Den Dolder met thema Fotografie

23 februari 2017 om 18:00 Cultuur

Den Dolder - Zondagmiddag 26 februari 2017 vindt om 15:00 uur weer een Kunstcafé plaats in de Gehoorzaal van de voormalige Willem Arntszhoeve in Den Dolder. In een caféachtige ambiance is een ieder welkom om vrijblijvend kunst en kunstenaars te ontmoeten.

Tijdens het café geven drie kunstenaars opeenvolgend presentaties van tien minuten. Dit keer is het thema ‘fotografie of realiteit’. Daarvoor en daarna is er ruim tijd voor onderlinge ontmoeting en kan extra werk van de sprekers worden bekeken.

De korte presentaties worden gegeven door Martijn Versteeg uit Zeist, Hans Franz uit Arnhem en Pascale Hustings uit Zeist. Ieder vertelt vanuit eigen invalshoek iets over zijn betrokkenheid met het fascinerende medium fotografie. Martijn Versteeg zet zijn eigen of andermans portretfoto’s om in tekeningen van zeer groot formaat. Hans Franz onderzoekt de beeldwerkelijkheid door via dubbeldrukken de realiteit te suggereren. In haar fotografisch ontstane beelden laat Pascale Hustings ons op een andere manier ruimte en tijd, vorm en schaal ervaren. Zijn de werken van de drie fotografen fotografie of realiteit? Of allebei?

De Gehoorzaal is een rijksmonument in eigendom van Altrecht. Stichting P’Arts uit Zeist gebruikt het gebouw voor kunstzinnige, beeldende activiteiten zoals exposities en ontmoetingen. Stichting P’Arts draagt bij aan het beeldende kunstklimaat in Zeist en omstreken door ateliers en expositieruimte ter beschikking te stellen aan professionele kunstenaars. Ook organiseert zij met enige regelmaat een Kunstcafé om de uitwisseling van artistieke informatie tussen kunstenaars en publiek te bevorderen.

Het Kunstcafé is open op zondagmiddag 26 februari 2017 tussen 15:00 tot 17:30 uur en de toegang is gratis. De Gehoorzaal ligt op de fraaie hoofdas achter het voormalige directiegebouw. Navigatieadres: Vijverhof, Den Dolder. Neem langs de Dolderseweg de afslag Altrecht/ Reinaerde en dan bij de splitsing rechts aanhouden. Er is voldoende gratis parkeerruimte. Door de aangrenzende bossen lopen mooie wandel- en fietsroutes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie