Afbeelding

Midwinterconcert Jerusalem Quartet 15 januari 2017

25 december 2016 om 18:00 Cultuur

Het Midwinterconcert is de aftrap vor het nieuwe festivalseizoen van kamermuziekfestival de Zeister Muziekdagen. In verband met de verbouwing van de Kerk van de Evangelische Broedergemeente vindt dit concert plaats in de Oosterkerk in Zeist. Op zondag 15 januari 2017 speelt het Jerusalem Quartet daar werken van Haydn, Prokofiev en Dvorák. Het concert begint om 19.30 uur.

JERUSALEM QUARTET: ‘Passie, precisie, warmte en een gouden harmonie: dit zijn de kenmerken van dit voortreffelijke strijkkwartet’ schreef de New York Times over het Jerusalem Quartet.

Dit wereld beroemde kwartet is een graag geziene gast op de balangrijkste internationale concertpodia en is in januari weer te horen in Zeist. Hun eerste violist Alexander Pavlovsky is artistiek leider van de Zeister Muziekdagen. In twintig jaar tijd maakte het ensemble zich een breed repertoire eigen en ontwikkelde het een ongelofelijke rijkdom aan expressie.Naast het verfijnen van interpretaties van het klassieke repertoire verkent het Jerusalem Quartet ook eigentijdse muziek, en het streeft altijd naar een volmaakte klank. Afgelopen seizoen vierde het Jerusalem Quartet zijn 20-jarig jubileum met een programma rondom de zes strijkkwartetten van Beethovens op. 18. Hun cd-opnamen wonnen onder meer een Diapason d’Or, een ECHO Klassik en drie BBC Music Magazine Awards.

PROGRAMMA:

Joseph Haydn | Strijkkwartet nr. 53 in D, op. 64/5, ‘Leeuwerik’

Sergei Prokofiev | Strijkkwartet nr. 1 in b, op. 50

Antonín Dvorák | Strijkwartet nr. 13 in G, op. 106

Aanvang: 19.30 uur in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist.

Kaarten €31 | Vrienden €25 | t/m 26 jaar €10 bestellen via zeistermuziekdagen.nl. Kaarten voor €31 ook verkrijgbaar bij de Nieuwe Boekerij, Voorheuvel 76, Zeist

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie