Van links naar rechts Willy, Leonore en Carolien.
Van links naar rechts Willy, Leonore en Carolien. Kees Schut

Galerie Absoluut exposeert in Den Dolder

17 mei 2022 om 12:00 Kunst

DEN DOLDER Absoluut, de eigenzinnige Amersfoortse galerie van en door kunstenaars, heeft geen vaste expositieruimte. De twaalf kunstenaars zoeken dan ook de mooiste plekjes in Amersfoort en daarbuiten om hun kunst te tonen. Deze maand komen ze naar Den Dolder.

Adriënne Nijssen

Eigenzinnig zijn ze zeker. Zo is er op de dag van de opening, zaterdag 21 mei vanaf 14.00 uur West-Europese folkmuziek te horen die gebracht wordt door Marieke van der Hoek (viool) en Gilbert Hoek van Dijke (trekzak). En op Hemelvaartsdag, 26 mei begint om 11.00 uur ‘Dauwtrappen na het uitslapen’. Kunstenaar Franz Hazelzet gidst een wandeling over het terrein van de Willem Arntsz Hoeve van ongeveer twee kilometer en zal met kunstpraat de wandeling verlevendigen. Bij terugkomst is er een heerlijke krentenbol als beloning en natuurlijk de kunst die op ART Absoluut getoond wordt, door alle kunstenaars van Absoluut.

Mooi licht, goede voorzieningen en een prettige sfeer

Drie van hen, Leonore Dorigo, Carolien Magnus en Willy Schut leerden de expositieruimte in Den Dolder kennen door eerdere tentoonstellingen te bezoeken en ze zijn er lyrisch over. ,,Mooi licht, goede voorzieningen en een prettige sfeer. We wisten gelijk dat wij daar ook een keer wilden exposeren. Met zijn twaalven is het ook heel goed betaalbaar,” zeggen ze.

DIVERSE DISCIPLINES 

Een van de exposanten is Leonore. ,,Ik ben van oorsprong architect en laat dit keer redelijk nieuwe kunstwerken met bouwkundige elementen zien. Zo is er een droomstad, een Oosterse stad en een trap naar niets. Daarnaast laat ik wat ouder werk zien, grote beelden met vooral softe golvende lijnen,” vertelt ze.

Carolien, ook beeldhouwer, laat een serie beelden van oranje en witte seleniet, een hele doorzichtige steen. ,,Tegen het licht schijnt dat mooi door. Daarnaast is er een serie van Portugees marmer, roze marmer. Het begint met een strakke geometrische vorm via een wat minder abstracte naar een groepje mensen. De verbinding is dezelfde soort steen,” zegt ze.

Willy toont op de expositie zowel twee- als driedimensionaal werk. ,,Het is altijd mixed media met als rode draad textiel,” legt ze uit. Naast het werk van Leonore, Carolien en Willy zijn er beelden, schilderijen, portretten, fotografie, modelfotografie, smartphone-fotografie en digital-art van de overige negen leden van Absoluut te zien. Een zeer diverse tentoonstelling.

PUBLIEK ONTMOETEN

 ,,Wij vinden het vooral leuk om het gesprek aan te gaan en toelichting te geven op ons werk, te vragen wat het met mensen doet. Dat is inspirerend, die wisselwerking,” zegt Leonore. ,,Ja, echt heel fijn om dat rechtstreeks te horen,” vult Carolien aan. ,,Omdat we voor het eerst in Den Dolder exposeren is het ook ineens een heel nieuw publiek voor ons,” voegt Willy toe. ,,We zijn altijd benieuwd wat bezoekers er van vinden. Dat geldt ook voor de andere negen kunstenaars. We zijn met zijn twaalven, dus op alle zes de expositiedagen zullen dan ook twee kunstenaars van Galerie Absoluut aanwezig zijn. Daar kijken we naar uit.”

De expositie ART Absoluut is te zien in de P’Arts galerie ‘De Gehoorzaal’ op zaterdag 21 en zondag 22 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Ook van 26 tot en met 29 mei bent u welkom van 12.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 26 mei, dan kunt u al om 11.00 uur meewandelen met kunstenaar Franz Hazelzet over het terrein van de Willem Arntsz Hoeve. Het navigatieadres van De Gehoorzaal is Vijverhof 41 in Den Dolder. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Aankondiging van de expositie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie