De dames poseren voor de trap van Slot Zeist
De dames poseren voor de trap van Slot Zeist Eigen foto

Nederlandse Portretprijs komt opnieuw naar Slot Zeist!

28 september 2022 om 16:41 Kunst

ZEIST De Nederlandse Portretprijs 2023 komt naar Zeist! De tentoonstelling die bij deze kunstwedstrijd hoort is van 9 juni tot en met 3 september te zien in Slot Zeist. Alette Geerts van Slot Zeist, bestuursvoorzitter van de portretprijs Anja Swart en penningmeester July Josey hebben hiervoor vandaag hun handtekening gezet. 


Deze tentoonstelling vindt voor de derde keer plaats in Slot Zeist en is een initiatief van Stichting De Nederlandse Portretprijs.
Deze stichting stelt zich ten doel om de hedendaagse portretkunst –in 2D en in 3D- te bevorderen. Om aandacht voor hiervoor te krijgen organiseert DNP eens in de twee jaar een wedstrijd onder in Nederland werkende portrettisten met mooie prijzen. Het gaat om twee geldprijzen, één in de categorie 2D en één in de categorie 3D, en daarbij prijzen voor Jong Talent (2D en 3D), eventueel aanmoedigingsprijzen en een Publieksprijs.

WEEKEND VAN HET PORTRET In het jaar dat De Nederlandse Portretprijs niet wordt uitgereikt, organiseert stichting DNP een Weekend van het Portret, een tentoonstelling van portretten in 2D en 3D. Elke editie heeft een thema.
Voor de komende editie is dat ‘In Herinnering – Portretten van dierbaren.’ Dit thema koos de organisatie als postuum eerbetoon aan Saskia Koppelaar-Siebers, die januari van dit jaar overleed. Zij was initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting.

Alle ingezonden werken worden beoordeeld door een professionele commissie. De beste werken worden geëxposeerd in de robuuste Bagagehal van Loods 6 te Amsterdam. De expositie opent 20 oktober en duurt tot en met zondag 23 oktober 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie