Bewoners Herenlaan overhandigen petitie aan wethouder Jansen
Bewoners Herenlaan overhandigen petitie aan wethouder Jansen ambtenaar gemeente Zeist

kinderrijke herenlaan verzet zich tegen nog meer verkeer in de straat

10 september 2021 om 09:06 Lokaal Deel je nieuws

De Herenlaan, een oude, kleine en smalle straat die parallel loopt aan de Slotlaan, verzet zich tegen nog meer autoverkeer in de straat. Er wonen heel veel jonge kinderen in de Herenlaan die graag buiten op straat spelen, maar voor wie de veiligheid nu nóg meer in het geding komt. De parkeerplaatsen van een aantal bedrijven en appartementen aan de 1e Hogeweg en Slotlaan zijn alleen bereikbaar via de smalle Herenlaan, wat veel extra doorgaand verkeer tot gevolg heeft.
Als klap op de vuurpijl lijken er nu binnenkort nieuwe appartementen te komen op de plaats waar modehuis Le Duc stond, aan de Slotlaan tegenover het Walkartpark. Een prachtige locatie, daar niet van, maar ook de auto’s van deze nieuwe bewoners zouden volgens de plannen alleen toegang krijgen tot hun parkeerplaatsen via de Herenlaan. Terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Zo is het onder andere mogelijk om een ondergrondse parkeergarage te realiseren, net zoals de andere appartementencomplexen aan de Slotlaan dat hebben.

Nog meer verkeer in de straat? Dat mag niet gebeuren, vinden de bewoners van de Herenlaan. Denk aan de veiligheid van onze kinderen! Om hun standpunt kracht bij te zetten, overhandigden twee bewoners van de Herenlaan op 15 juli 2021 een petitie aan wethouder Jansen. De petitie werd ondertekend door vrijwel alle bewoners van de Herenlaan.
Met deze petitie vragen de ondertekenaars aan de gemeente Zeist om bij het eventueel verlenen van de omgevingsvergunning, verplichtingen aan de projectontwikkelaar op te leggen die erin voorzien dat er geen extra auto’s door de Herenlaan zullen rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie