Miss Riboet - legendarische ster uit Nederlands-Indië - tot leven gewekt in Slot Zeist

20 oktober 2021 om 10:25 Lokaal Deel je nieuws

In de theaterzaal van Slot Zeist is op 29 oktober (en daarna ook nog twee keer in november) een wervelende historische revue te zien over Miss Riboet, de legendarische ster uit Nederland-Indië in de jaren ‘20 en ‘30. In deze voorstelling onderzoekt theatermaker Elsbeth Vernout het leven van deze bijzondere artieste die in de vergetelheid is geraakt. 

Elsbeth heeft research gedaan naar haar leven en op basis van historische bronnen (NIOD, Javabode etc.) en oral history en brengt zo met vertelkunst, zang, dans en historisch materiaal deze Lady Gaga van Nederlands-Indië weer tot leven. Bijgestaan door een ensemble van drie kleinkunstenaars en twee muzikanten. Regie is in handen van Selma Susanna.

Het levensverhaal van Miss Riboet is nauw verbonden met de koloniale geschiedenis. Daarnaast heeft Elsbeth via haar Indische opa een persoonlijke link met Miss Riboet, die was namelijk een groot fan van haar. Voor meer info: www.lalawaai.com. De voorstelling is op 29 oktober, 5 november en 12 november te zien in Slot Zeist. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie