Schilderij van een liggende vrouw door Dorrit Klomp.
Schilderij van een liggende vrouw door Dorrit Klomp. Lotte Methorst

Nieuwe tentoonstelling: Dorrit Klomp in de Klop

19 november 2021 om 19:22 Lokaal Deel je nieuws

De Klop Mode heeft weer een nieuwe tentoonstelling, dit keer met schilderijen van Dorrit Klomp. Dorrit studeerde monumentaal schilderen aan de Rietveld-academie in Amsterdam (eindexamen 1989) en de Internationale Academie für Bildende Kunst in Salzburg, o.a. bij Per Kirkeby. In de loop van haar ontwikkeling legde ze zich toe op de thema’s vrouwen, landschappen en waterlelies. Ze schildert intuïtief met een romantisch kleurrijk palet en transparante penseelvoering in olieverf. Vanuit een schijnbare chaos van expressieve lijnen en kleuren doemt de figuur op. Daarnaast maakt Dorrit duurzame kunst van hergebruikte materialen. Zo beschildert ze grote doeken (draperieën).

Een van de krachten van Dorrit is haar visie van de vrouw als symbool van de oerkracht in de mens. De mystieke kracht van de natuur is haar belangrijkste thema.

Haar werk was eerder al te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Kranenburgh, het Curaçao Museum, de Janus Avison Gallery in London (VK) en het Michail Savitsky Gallery Museum in Minsk (Belarus). Nu exposeert ze voor het eerst in Zeist.

De tentoonstelling is nog te zien tot 23 januari 2022 tijdens de openingstijden van De Klop Mode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie