Kinderopvang Vriendjes aan de Utrechtseweg 84 in Zeist
Kinderopvang Vriendjes aan de Utrechtseweg 84 in Zeist Conny de Waardt

Kinderopvang met genoeg personeel zoekt kinderen

21 december 2021 om 15:50 Lokaal Deel je nieuws

Het is wat… in een branche waarin 71% van de organisaties te maken heeft met personeelstekorten heeft Vriendjes in Zeist een overschot. Medewerkers zijn aangenomen voor kinderen die er nog niet zijn. Hoe doen ze dat en waarom? 

Vriendjes is in Zeist geen vreemde. De organisatie was tot 2018 actief met 9 locaties waarvan er eentje gevestigd was op de Utrechtseweg 64. In 2018 werd Vriendjes verkocht aan BLOS kinderopvang, maar de eigenaren van Vriendjes starten nu – na een werkpauze van 3 jaar - weer opnieuw. Verschillende medewerkers die de afgelopen 3 jaar bij BLOS hebben gewerkt stappen over naar hun oude werkgever. Niet omdat ze er meer kunnen verdienen of andere benefits krijgen, maar omdat ze graag voor een kleine, platte organisatie werken in plaats van een grote keten. In de steeds sterker gecentraliseerde markt voor kinderopvang, waarin grote ketens zoals Ludens/Kind&Co, Kindergarden en Partou domineren, zijn de kleine, particuliere organisaties steeds schaarser. Maar ze worden des te aantrekkelijker voor medewerkers…  

Dus: personeel zoekt kinderen! Er is nog genoeg plaats voor nieuwe baby’s of peuters, alle dagen van de week. Gezien de wachtlijsten in Zeist komt dat vast goed, er zijn 7 tot 10 rondleidingen per week op de splinternieuwe locatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie