Puck de Haan tijdens de bekendmaking van de naamsvermelding van Veld 1.
Puck de Haan tijdens de bekendmaking van de naamsvermelding van Veld 1. van der Maazen Photography

Opening nieuwe velden HSV Phoenix

14 september 2021 om 09:16 Overig

Op zaterdag 11 september zijn de nieuwe velden van HSV Phoenix in Huis Ter Heide feestelijk in gebruik genomen. De honk- en softbalvereniging, die volgend jaar haar 50-jarig jubileum gaat vieren, is onlangs verhuisd naar Sportpark Dijnselburg. Op het terrein naast SV Zeist zijn door de Gemeente Zeist twee prachtige softbalvelden aangelegd.


Gedurende de dag zijn er drie jeugdwedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd van het tweede aspirantenteam werd met 3-25 verloren van de Knickerbockers uit Soest. Na deze wedstrijd speelde het eerste aspirantenteam tegen de Rhinos uit Arnhem. Na een 1-6 achterstand kwamen de aspiranten knap terug in de 5de ining tot een gelijkspel van 6-6. De pupillen speelde een prachtige wedstrijd tegen UVV uit Utrecht. Ze wonnen de wedstrijd met 15-12.


Tussen de wedstrijden door was er ruimte voor een toespraak van Age Halma, de voorzitter van HSV Phoenix. Puck de Haan, mede-oprichter van de vereniging, is extra in het zonnetje gezet. In 1972 was Puck één van de oprichters van de vereniging, na een oproep in de krant om een honk- en softbalvereniging in Zeist te starten. Vijftig jaar later is Puck nog steeds erg betrokken bij de club. Aan het einde van de toespraak kreeg Puck een bord overhandigd. Veld 1 zal vanaf nu door het leven gaan als het Puck de Haanveld.


Lijkt het jou ook een keer leuk om mee te spelen met één van de jeugdteams of seniorenteams? Meld je dan aan via de website: www.hsvphoenix.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie