Presentator Gwen Jansen praat Zeist bij over aardgasvrij.
Presentator Gwen Jansen praat Zeist bij over aardgasvrij. pr

Goed op weg naar ‘aardgasvrij’

22 september 2021 om 15:37 Overig

ZEIST Steeds meer bewoners van de gemeente Zeist denken na over hoe ze hun huis in stapjes aardgasvrij kunnen maken. Zij kunnen zich nu opgeven voor een gevarieerde, luchtige en interactieve liveshow over hoe zij stap voor stap afscheid kunnen nemen van aardgas. De online liveshow vindt plaats op 13 oktober van 19.30 tot 20.30 uur. Presentator is Gwen Jansen, bekend van het tv-programma Green Makeover. Iedereen uit de gemeente Zeist is welkom. Aanmelden kan via bit.ly/aardgasvrijzeist. Degenen die zich hebben aangemeld, ontvangen een link naar de site waar zij de Liveshow kunnen meemaken.

Cadeaubon

Tijdens de show beantwoorden Wouter Catsburg (wethouder duurzaamheid) en Evelien Raap (coördinator Mijn Groene Huis) vragen van deelnemers. Deelnemers krijgen na afloop een cadeaubon van € 75, waarmee zij direct al kleine energiebesparende artikelen kunnen aanschaffen. En wie meedoet aan de quiz, maakt kans op een extra prijs. In de liveshow vertellen koplopers hoe zij het hebben aangepakt. Zeistenaar Jan van den Bremer, eigenaar van het Duurzaamste Huis van Nederland in 2020, vertelt over de stappen die hij heeft doorlopen. Een mooi en inspirerend voorbeeld; hij woont nu in een zeer energiezuinig huis dat geen aardgasaansluiting meer heeft. Marinus Jan Veltman uit Austerlitz deelt zijn ervaringen over hoe hij het samen met medebewoners aanpakt. De online liveshow heeft de vorm van een webinar. De winnaar van de quiz wordt aan het eind van het programma bekend gemaakt. De spanning wordt dus tot het einde toe opgevoerd.

Dat meedenken over een toekomst zonder aardgas loont, bewijst het format van de productie. Mijn Groene Huis, het onafhankelijke energieloket van Zeist, stelt cadeaubonnen beschikbaar. Iedere deelnemer (1 per huishouden) aan de liveshow krijgt een bon van 75 euro. Die kan besteed worden aan energiebesparende artikelen zoals ledlampen, tochtstrippen of een waterbesparende douchekop. Dat kan in een webshop of bij de Gamma of Praxis. Voor het bedrag kunnen bewoners ook de hulp van een energie-conciërge aanvragen. Die helpt bij het bevestigen en installeren van de duurzame materialen. Zo wordt groen denken wel heel eenvoudig uitvoerbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie