De fietstunne is een belangrijke schakel in de mobiliteit in de provincie Utrecht.
De fietstunne is een belangrijke schakel in de mobiliteit in de provincie Utrecht. Mel Boas

Tunneldelen fietstunnel Utrechtseweg geplaatst

27 september 2021 om 15:56 Overig

Zaterdagochtend 25 september werden onder het toeziend oog van Wethouder Mobiliteit Wouter Catsberg de tunneldelen van de fietstunnel onder de Utrechtseweg geplaatst.

Zeist - Met een kraan werden deze zware tunnelelementen op hun plek gehesen. De fietstunnel verbindt vanaf november de Krommerijnlaan met De Dreef. Het is een belangrijke schakel in de mobiliteit in de provincie Utrecht. Niet alleen kunnen fietsers sneller vanuit Utrecht naar de wijk Vollenhove en de verbinding richting Amersfoort, het autoverkeer Zeist in en uit zal veel beter kunnen doorstromen. De Utrechtseweg is een van de belangrijke projecten waarmee de gemeente invulling geeft aan de mobiliteitsplannen.
Voor omwonenden en geïnteresseerden was een tribune neergezet om van de overkant van de Utrechtseweg een kijkje te nemen op de bouwplaats. Vanaf deze overdekte tribune konden bewoners zien hoe de tunneldelen worden ingegeven, zoals dat heet.
De komende maanden eldt er een aangepaste route over de kruising. Niet alle afslagen zijn gedurende de werkzaamheden mogelijk. In november volgt er nog een weekend waarin de kruising volledig wordt afgesloten. In dit weekend zal de definitieve topasfaltlaag worden aangebracht. De kruising s vanaf dat weekend volledig in gebruiik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie