Voor de bewoners en zorgmedewerkers van de woningen van Bartiméus blijft het zwaar.
Voor de bewoners en zorgmedewerkers van de woningen van Bartiméus blijft het zwaar. Annemijn Zumbrink

Hartverwarmende maaltijdactie krijgt vervolg

19 januari 2022 om 09:54 Overig

Helaas hebben we nog steeds te maken met coronamaatregelen. Dit is voor ons allemaal lastig, maar voor de bewoners van Bartiméus, hun familie en de zorgmedewerkers is dit extra moeilijk. Daarom wil het Bartiméus Fonds heel graag de succesvolle maaltijdactie van vorig jaar herhalen. Als hart onder de riem voor bewoners, zorgmedewerkers én lokale horecaondernemers.

Zeist - Voor de bewoners en zorgmedewerkers van de woningen van Bartiméus in Zeist, Doorn, Driebergen en Ermelo blijft het zwaar. Joeke van der Mei van het Bartiméus Fonds vertelt: ,,De aanhoudende en steeds veranderende coronamaatregelen hebben impact op het dagelijks leven en de gezondheid van de bewoners. Door hun meervoudige beperking kunnen ze soms ook moeilijk begrijpen wat er allemaal gebeurt. Voor de zorgmedewerkers betekent dit dat er intensievere zorg nodig is, wat leidt tot extra werkdruk.”

,,Tijdens de lockdown van vorig jaar hebben we, mede dankzij de vele donaties, de bewoners en woonbegeleiders kunnen verrassen met smakelijke maaltijden aan huis. Bereid door lokale chefs met lokale producten en kant-en-klaar bezorgd bij de woningen. Nu de zorg en horeca opnieuw geraakt worden door de coronamaatregelen en vanwege het grote succes, willen we deze actie heel graag herhalen. Chef Eric van Veluwen van Antropia uit Zeist en chef Wouter Leyn van Cloo & Leyn uit Doorn zorgen voor smaakvolle, biologische en gezonde maaltijden. Zo kunnen we de bewoners even laten genieten, bij de zorgmedewerkers wat werkdruk wegnemen én lokale horecaondernemers steunen.”

STEUN ALS DONATEUR

,,We kunnen de maaltijden alleen mogelijk maken dankzij donaties,” gaat Joeke van der Mei verder. ,,We zijn heel blij met de steun van onze donateurs, maar er zijn nog steeds giften welkom, want we zijn er nog niet. Bewoners, zorgmedewerkers en horecaondernemers verdienen in deze tijd een hart onder de riem. Zo kunnen ze het jaar toch goed beginnen!”

Meer info: bartimeusfonds.nl/lekkereten2022

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie