Aanleg van glasvezel.
Aanleg van glasvezel. Foto: I. Horn

Dorpskernen in Zeist aangesloten op glasvezel

20 januari 2022 om 15:47 Overig

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4500 aansluitingen te realiseren.

Zeist - De bewoners zijn deze week per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog dit jaar worden aangesloten.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij een van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels twintig serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Glaspoort wil de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie