Afbeelding

Pelgrimstocht voor wederopbouw in Syrië: Zeist doet mee

24 maart 2022 om 22:55 Overig Deel je nieuws

Van 5 tot en met 10 april lopen ruim 30 deelnemers een pelgrimstocht van Amsterdam naar ’s Hertogenbosch. Een sponsorwandeling van 150 kilometer waarvan de opbrengst bestemd is voor de wederopbouw van Syrië na de burgeroorlog. Deze ‘Walk for Homs’ wordt georganiseerd als eerbetoon aan pater Frans van der Lugt, die op 7 april 2014, dus bijna 8 jaar geleden, tijdens de burgeroorlog werd vermoord in zijn Jezuïtenklooster in Homs. Organisator is de jongste nicht van Frans, Anne Claire van der Lugt. Vanuit Zeist neemt Hans Snel deel. Hij wandelt de hele tocht mee en nodigt Zeistenaren uit om hem of de tocht te sponsoren.

De deelnemers lopen in zes dagen 150 kilometer. Nog eens zestig mensen lopen de eerste of de laatste etappe mee. Inmiddels hebben de deelnemers samen ruim 73.000 euro opgehaald, 29% van het gewenste totaalbedrag van 250.000 euro.

Vanuit Zeist neemt Hans Snel deel. Hij wandelt de hele tocht mee: “Mijn laatste sponsorloop was vóór corona, de Nacht van de Vluchteling in 2018. Ik wandel graag en met extra plezier als ik hiermee geld kan ophalen voor zo’n mooi doel. Ik ken Anne Claire en heb bewondering voor hoe zij met hart en ziel deze pelgrimstocht organiseert. Daar werk ik graag aan mee”.

Het bericht van de moord op Frans van der Lugt was wereldnieuws omdat van der Lugt zijn leven waagde, door niet voor de oorlog te vluchten maar door te gaan met het werk waar hij voor stond: het verzorgen van onderwijs  en het geven van onderdak en werk aan geestelijk zwakkere jongeren.

Vind jij dit een aansprekend doel om aan te doneren? Je kunt Hans sponsoren via zijn persoonlijke actiepagina. Je kunt ook een algemene donatie doen. Zie www.walkforhoms.nl/actie/hans-snel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie