Afbeelding

Wie helpt de Afghaanse Vluchtelingen op weg?serviceclub Kiwanis gaat 150 fietsen inzamelen

15 mei 2022 om 21:00 Overig Deel je nieuws

Op vrijdag 13 mei zijn door Serviceclub Kiwanis Zeist de eerste fietsen aangeboden aan Rolf Willemsen  van de Noodopvanglocatie evacués Afghanistan in Huis ter Heide. Hij was erg blij met deze fietsen maar kan nog veel meer fietsen gebruiken voor deze locatie. Hier verblijven momenteel meer dan 400 Afghaanse vluchtelingen, die met name voor de overheid hebben gewerkt. Het zijn met name gezinnen die een nieuw bestaan moeten opbouwen in Nederland. Hierbij is vervoer naar school, de winkel of sporten belangrijk. Ouders moeten ook in staat zijn hun kinderen te begeleiden. Daarnaast is een uitje als gezin op de fiets van belang voor het welzijn van het kind. En daar kunnen we uw hulp bij gebruiken. In totaal is de Kiwanis Serviceclub op zoek naar 150 fietsen voor Afghaanse vluchtelingen. Heeft u nog een fiets beschikbaar, dan komen wij graag met u in contact!

Het doel

Het doel is ongeveer 100-150 goede tweedehands fietsen te regelen voor deze Afghaanse vluchtelingen, in een mix van kinderfietsen en fietsen voor volwassenen. De fietsen hoeven zeker niet nieuw te zijn, maar een werkende rem, verlichting en goede banden is wel een minimum eis. Het doel is de fietsen in de maand mei en juni te regelen en af te leveren bij het AZC in Huis ter Heide.

Aanmelden is heel eenvoudig

U kunt uw fiets aanmelden via het aanmeldformulier op de Kiwanis website: www.kiwanis.nl/zeist

Wij nemen dan contact met u op voor het brengen/halen van de fiets. Laten we samen de Afghaanse vluchtelingen op weg helpen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie