vlnr: Pieter veraart, Kees Kort en JanHein Heimel, voorzitter MvL
vlnr: Pieter veraart, Kees Kort en JanHein Heimel, voorzitter MvL foto flora de vrijer

Monté ver Loren Geschiedenisprijs 2021

21 sep, 11:32 Overig Deel je nieuws

PERSBERICHT

Geschiedenisprijs

Op 12 september 2022 is de ‘De Monté ver Loren Geschiedenisprijs’ 2021 uitgereikt aan: Kees Kort en Pieter Veraart uit Zeist. 

Zij hebben deze prijs ontvangen voor de trilogie: Bestemming: Haven van Zeist, Van Utrecht naar Seijst en Bestemming: Station Zeist. 

Het zijn prachtige en originele beeldverhalen van de verschillende vervoersstromen (boot, koets en trein) van Utrecht naar Zeist en vice versa in vorige eeuwen. 

Door het grondige historisch onderzoek dat vooraf gegaan is naar deze relatief onbekende aspecten van de Zeister geschiedenis is opnieuw een stuk geschiedenis van Zeist beschikbaar gekomen.

De DVD’s van deze trilogie zijn te verkrijgen bij het ZHG (info@zhg.nl)

De prijs is ingesteld om Zeister historisch onderzoek te stimuleren en wordt toegekend aan diegene die een ‘artikel’ geschreven heeft over Zeist vanuit een historisch perspectief. 

De inzending kan een wetenschappelijke inhoud hebben, maar dat is niet noodzakelijk. Het zou bijvoorbeeld ook een scriptie van een scholier, een film (of andere multimedia vorm) of een gedicht kunnen zijn met een aspect van de Zeister geschiedenis als onderwerp.

De prijs wordt jaarlijks in september of oktober uitgereikt. Iedereen kan een ‘publicatieartikel’ dat in 2021 is verschenen of nog verschijnt insturen.

De ‘De Monté ver Loren Stichting’ is voortgekomen uit een legaat van prof. mr. dr. J. Ph. de Monté ver Loren aan het Zeister Historisch Genootschap.

Verdere informatie kan verkregen worden bij het bestuur van de De Monté ver Loren Stichting via Postbus 70, 3700 AB Zeist of via het email-adres: dmvl@zhg.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 8 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden