Mats kreeg een lintje én een oorkonde en een bon waarmee hij iets leuks kan kopen.
Mats kreeg een lintje én een oorkonde en een bon waarmee hij iets leuks kan kopen.

Eerste kinderlintje van Zeist is voor Mats

25 november 2022 om 09:44 Overig

ZEIST Burgemeester Koos Janssen reikte vrijdagochtend het eerste kinderlintje van de Zeist uit aan Mats Freen (6). Dat deed hij bij Mats in de klas op de Damiaanschool. Volgens de gemeente Zeist is Mats ,,een voorbeeld voor andere kinderen in Zeist.’’

Mats wil de wereld ‘een beetje schoner en mooier maken’. Hij gaat vaak op pad in zijn buurt om die zwerfafvalvrij te maken. Ook trekt Mats zich het lot van vluchtelingen aan. Hij heeft een inzamelingsactie gehouden bij de Jumbo en geld opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen. Van dat geld heeft hij boodschappen voor ze gekocht.

Een vijfkoppige jury heeft Mats geselecteerd voor het lintje. Voorzitter van de jury, jongerenraadslid Michaela Oostindie: ,,Mats geeft op een jonge leeftijd al heel veel om zijn medemens. En wij vinden het ongelooflijk knap hoe hij op die leeftijd omgaat met moeilijke onderwerpen als de oorlog in Oekraïne. Hij wilde meteen iets doen voor de vluchtelingen en hen uit de brand helpen. Dat vinden wij ongelooflijk daadkrachtig en stoer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie