Afbeelding

Saestum-vrouwen 1 ontmoet Ajax thuis

2 februari 2017 om 08:31 Sport

Zeist - Zaterdag 28 januari kwamen de vrouwen van Ajax naar het sportpark van Saestum aan de Noordweg voor de achtste finale in de strijd om de KNVB-beker. Names Saesum doet Tina Linssen verslag van dit bijzondere evenement. Zij maakte ook de foto’s bij dit verslag.

Zaterdag 28 januari werd de unieke KNVB 1/8 beker finale gespeeld, Saestum Vrouwe  1 tegen Ajax. Een heerlijk druk bezochte wedstrijd met een vriendelijke en gemoedelijke sfeer, zowel van de meegereisde Ajax supporters als van de alle andere belangstellende publiek die deze wedstrijd kwamen bekijken.
De jonge Saestum ploeg had niks te verliezen en genoot al vanaf de officiële opening met de ballen-vlaggenmeisjes tot aan de profesionele fotografen langs het veld toe. Niet te vergeten de kleine meisjes in de tenues van beide clubs.
Ondanks de zenuwen lieten het Saestum team zich niet uit het veld slaan en bleef tot zeker de 35e minuut op een gelijke stand 0-0 staan. Hier kwam Ajax op een 0-1 voorsprong die enkele minuten laten werd beantwoord met de 1-1 van Simone van de Weert van Saestum.
De doelpunten vielen nu gauw achter elkaar en met de rust stond het 1-3 voor de Ajax-vrouwen.
De 2de helft bleef de jonge Saestumploeg strijden en Simone van de Weert scoorde haar 2de doelpunt zodat de stand nu 2-3 was. De meiden kregen hoop en bleven hun eigen spel spelen.
Dit beantwoordde Ajax gelijk met nog een doelpunt; de stand is nu 2-4 voor de bezoekers.
Aan het einde van de wedstrijd volgen nog spannende minuten. Met een mooi schot, weer van Simone van de Weert in de laatste minuut werd de eindstand 3-4 voor de thuisploeg. Ondanks het verlies was dit wel een heel mooi ervaring voor het jonge team

Eindstand van de andere spelende teams in deze 1/8ste KNVB finale:
Ter Leede Vr.1- FC Twente uitslag 1-9
RVVH Vr.1– PSV uitslag 0-8.

‘’Heel veel dank aan alle vrijwilligers en supporters die het  Saestum-team een onvergetelijk voetbaldag hebben bezorgd tegen hun tegenstander Ajax.’’