Afbeelding
Eigen foto

Zevenklapper voor Austerlitz tegen SV Vechtzoom

3 december 2022 om 22:29 Voetbal

AUSTERLITZ SV Austerlitz speelde met vijf invallers en begon stroef aan de wedstrijd. SV Vechtzoom kon daar weinig tegenover stellen.

Het eerste echte wapenfeit van Austerlitz was in de 30e minuur met een schot voorlangs. Een minuut later kwam Austerlitz gelukkig aan de 1-0, toen een aanval over links via Tim Prins en       Roy Steenhuizen bij Guido de Haan terecht kwam en het schot van Guido de Haan via een eigen speler in het doel belandde.

In de 34e minuut scoorde Sem van Stijnvoort de 2-0 na voorbereidend spel van Guido de Haan. Enkele minuten voor rust werd een schot van Lindert van Beek goed gekeerd door de keeper, de rebound werd door Sem van Stijnvoort rakelings overgeschoten.

TWEEDE HELFT Het begin van de tweede helft was voor sv Vechtzoom. In de 48e minuut had Austerlitz geluk met een bal voorlangs. Austerlitz werd sterker en sterker en in de 67e minuut werd na goed voorbereidend werk van Lucca Cracau, Lindert van Beek aangespeeld. Die bracht vervolgens Tim Prins in stelling die via de keeper de 3-0 scoorde.

HEER EN MEESTER Austerlitz werd heer en meester en elk duel werd gewonnen. In de 78e minuut was het Tim Prins die de 4-0 scoorde en in de 80e minuut werd goed doorzetten van Lindert van Beek beloond met de 5-0.

GOAL VOOR DE MOEITE In de 82e minuut moest keeper Jelle Nauta handelend optreden bij een afstandsschot en een minuut later was hij kansloos met een fraaie doelpunt van sv Vechtzoom, 5-1.

SLOTFASE Austerlitz liep in de slotfase uit naar 7-1 toen eerst invaller Sander Pasterkamp de 6-1 scoorde en in de laatste minuut Lindert van Beek de eindstand op 7-1 bepaalde.