Afbeelding
Evert Jan Vermeulen

Verdiende overwinning voor Austerlitz op Oranje Wit

28 januari 2023 om 18:11 Voetbal

AUSTERLITZ In een stevige partij voetbal, met vele gele kaarten aan beide zijden, heeft Austerlitz een verdiende overwinning behaald op Oranje Wit.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd en had Austerlitz in de derde minuut geluk met een bal rakelings naast. In de zevende minuut had Austerlitz geen geluk met een afstandsschot op de lat van Youri Kroon.

ORANJE WIT OPENT DE SCORE In de tegenaanval scoorde Oranje Wit uit een afvallende bal na een corner de 0-1. Gedurende de verdere eerste helft ontstond er een pittig partijtje voetbal, maar de goed fluitende scheidsrechter had alles onder controle.

AUSTERLITZ LANGSZIJ In de 32e minuut kreeg Austerlitz een vrije trap, die feilloos werd ingeschoten door Kylian Steenbeek, 1-1. Na een goede aanval in de 36e minuut via Sem van Stijnvoort en Tim Prins, stuitte Tim Prins op de keeper.

SEM VAN STIJNVOORT SCOORT In de 45e minuut kwam Austerlitz op een 2-1 voorsprong toen na goed druk zetten van Lindert van Beek, Sem van Stijnvoort de 2-1 kon scoren.

Na rust een goed spelend Austerlitz, gesterkt door een solide verdediging, die weinig tot geen kansen meer weggaven.

VOORSPRONG In de 49e minuut werd een goal van Oranje Wit afgekeurd wegens buitenspel. Austerlitz bleef de betere partij en in de 61e minuut had na een goede aanval via invaller Koen Aalten en Sem van Stijnvoort op 3-1 moeten komen, maar de inzet van Sem van Stijnvoort ging rakelings voor langs. In de 76e minuut kwam Austerlitz op 3-1 toen Koen Aalten na een steekbal van invaller Luca Cracau, uit een onmogelijke hoek scoorde.

In de verdere speeltijd zette Oranje Wit nog even aan, maar de verdediging van Austerlitz stond als een huis. Door deze overwinning blijft Austerlitz bovenin meedraaien en wordt er vol vertrouwen uitgekeken naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen koploper Schalkwijk.