Suresh Chadda
EXTRA FOTO’S

Zwaarbevochten overwinning Jonathan 1; 2-1 winst tegen tiental ASC Nieuwland

29 januari 2023 om 14:10 Voetbal

ZEIST Zaterdag 28 januari speelde Jonathan de thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse ASC Nieuwland. Voor het laatst tegenstander in het seizoen 2011/2011. Toen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel tegen de Amersfoorters, 2-2 met doelpunten van Rik Sterkenburg en Stephan de Bree (Bron Dick van de Streek).

De voorspellingen beloofden een bewolkte dag met maximaal een graad of vier. De werkelijkheid was gelukkig anders. Een tegen het voorjaar aanschurende zon en een aangenaam temperatuurtje. Dat betekende prima vertoeven op sportpark Achter ’t Slot.
Wat nu weer met de formatie van Rob Zomer? In ieder geval was de vorige week teruggekeerde Roy Versluis vandaag niet present en ook Philip Ties was niet aanwezig. In zijn basisformatie had Rob Zomer een plek ingeruimd voor Emre Kocak en Rob Stoop.

GELIJKOPGAAND BEGIN Na het beginsignaal van de zeker voor rust prima fluitende arbiter Sven van Lagen ontspon zich in eerste instantie een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. ASC Nieuwland verschool zich niet en zocht daar waar het kon de aanval. Dat veranderde in de 15e minuut. Dani van Soest werd gelanceerd en ging in vrije positie op de Amersfoortse keeper af. Deze haalde Dani buiten het strafschopgebied onderuit en scheidsrechter Van Lagen kon niets anders doen dan de rode kaart trekken.

ELF TEGEN TIEN Vanaf de 15e minuut dus een overtal situatie voor de groenwitten. Dat betaalde zich al snel uit. Rui Sedney gaf in minuut 23 vanaf de rechterkant een prima voorzet op Dani van Soest die koppend de Amersfoortse goalie kansloos liet (1-0). Nog geen twee minuten later de 2-0. Een vlot lopende aanval werd door Pepijn Hopstaken prima afgerond. Daarmee was de doelpuntenkoek nog niet op want drie minuten later was het ASC Nieuwland dat de score terugbracht naar 2-1. Bij dat doelpunt zag de verdediging er niet echt solide uit.

Na rust een wedstrijd zonder grote kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Jonathan drong wel aan maar creëerde maar zelden een mogelijkheid om de score op te voeren. ASC Nieuwland zocht steeds meer en meer in het laatste deel van de wedstrijd de aanval om de gelijkmaker te forceren maar slaagde daar niet in. Uiteindelijk bleven de punten in Zeist en was de winst een feit.

Opstelling Jonathan: Xavier Gyina, Ryan Kos, Gianluca Nijholt, Rob Stoop (Sam van Kleef), Sebastiaan Kolff, Teun Suyver (Eskil de Koning), Thijs Beunder (Jos Swaray), Rui Sedney, Dani van Soest (Faisel Loukili), Pepijn Hopstaken, Emre Kocak
Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Komende zaterdag 4 februari de uitwedstrijd tegen de Valleivogels in Scherpenzeel. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West, Willaerlaan 123 in Scherpenzeel. De wedstrijd staat onder leiding van P. Sturkenboom