Ramon de Kruyf op sportpark Blikkenburg, de thuishaven van FZO.
Ramon de Kruyf op sportpark Blikkenburg, de thuishaven van FZO. Stan Bos

Vizier op scherp bij De Kruyf

7 maart 2023 om 14:00 Voetbal

ZEIST Ramon de Kruyf (22) is dit seizoen niet af te stoppen bij FZO. De spits scoorde al veertien keer en mag zich verheugen op interesse van meerdere clubs. ,,Ik houd alles opties open.”

door Stan Bos

In de paar seizoenen bij FZO maakte Ramon de Kruyf veel mee. De 22-jarige Zeistenaar stapte een paar jaar geleden over van buurvereniging Jonathan, waar hij zijn hele jeugd speelde. Tot de A-junioren had hij het prima naar zijn zin op het sportpark Achter ’t Slot. Toch was hij het niet altijd eens met zijn trainers en brandde het vuur in hem om eens aan een nieuw avontuur te beginnen. Met vrienden verkaste De Kruyf naar de jeugd van FZO.
Omdat er zo veel leeftijdsgenoten aansloten, konden ze twee teams samenstellen. De Kruyf vond zijn plezier in voetbal terug en kwam op de radar van hoofdcoach Remco Claessens. De Kruyf trainde mee met de selectie, zat een paar keer op de bank en kreeg vertrouwen van Claessens.
Nota bene tegen zijn oude club Jonathan maakte hij vorig seizoen zijn debuut. ,,Ik mocht het laatste kwartier invallen. Dat was best bijzonder, omdat ik er mijn hele leven heb gevoetbald. Bij Jonathan zagen ze het niet echt in me zitten. Remco gelukkig wel. Onder hem werd ik een vaste waarde.”

MINEUR

Toch eindigde vorig seizoen in mineur. FZO degradeerde uit de derde klasse, een pijnlijke episode in de clubgeschiedenis. ,,Ik hou niet van afschuiven, maar we hadden met veel blessures te maken. Er deden veel jongens uit het tweede en soms zelfs uit de jeugd mee. Als we compleet waren, was het niet nodig geweest om te degraderen. Heel vervelend, want ik wil zo hoog mogelijk spelen.”
Dit seizoen startte stroef, maar de Zeister club is bezig aan een flinke opmars. Bovendien draait De Kruyf een goed seizoen. De aanvaller scoorde veertien keer in twaalf wedstrijden. Het vertrouwen dat Claessens hem geeft, betaalt De Kruyf dubbel en dwars terug. ,,Ik baal ervan dat Remco aan het einde van het seizoen vertrekt, want ik had nog veel van hem kunnen leren. Zijn vertrek kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel.”
De Kruyf weet nog niet of hij op sportpark Blikkenburg blijft. Zijn doelpuntenmoyenne wekt interesse van andere clubs. ,,Ik heb een gesprek gehad bij FZO. Je hoort mij niet zeggen dat ik wegga, maar het is ook nog niet zeker dat ik blijf. Ze weten dat ik graag hogerop wil. Het hangt er ook vanaf wie de opvolger wordt van Remco. Tegen de clubs met belangstelling heb ik gezegd dat ik me eerst helemaal op FZO wil focussen en dat ik na het seizoen beslis. Ik houd alle opties open.”

AANVALSKOPPEL

Het is immers niet ondenkbaar dat De Kruyf, in het dagelijks leven stukadoor, toch in Zeist blijft. Met Joost Rampen vormt hij het ideale aanvalskoppel. Rampen als aangever, De Kruyf als afmaker. Aan één blik hebben ze genoeg. Zaterdag, als buurman Patria de opponent is, wil FZO de sterke reeks van de laatste weken doorzetten. ,,Ik hoop op de derde plaats of de derde periode. In beide gevallen spelen we nacompetitievoetbal. Als we dat niet halen, is dat een teleurstelling. Met deze groep moeten wij in de top vier kunnen eindigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie