Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz pakt tweede periodetitel na 1-2 zege bij ’t Gooi

11 maart 2023 om 21:31 Voetbal

AUSTERLITZ ’t Gooi begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. De eerste helft werd door beide partijen veel de lange bal gehanteerd, waardoor er aan beide kanten weinig kansen werden gecreëerd.

Tegen de verhouding kwam Austerlitz in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong toen slecht verdedigen werd  afgestraft door Olaf Prins. Een minuut later had Olaf Prins de 0-2 op z’n schoen maar zijn inzet ging rakelings naast. Ook in de 29e minuut had Olaf Prins kunnen scoren maar vond de keeper op z’n weg.

In de 34e minuut had Austerlitz geluk toen na vermeend hands de bal niet op de stip ging.

In de tweede helft ook een sterker aanvallend ’t Gooi, maar de verdediging van Austerlitz gaf geen krimp. In de 65e minuut kwam ’t Gooi op 1-1 toen er in buitenspelpositie werd gescoord.

Door de tussenstand bij Faja Lobi KDS-Schalkwijk 2-1, moest Austerlitz winnen voor de de tweede periode.  In de 74e minuut had invaller Tim Prins pech met een bal op de paal. Gezien het spelbeeld het men het idee dat ’t Gooi de overwinning naar zich toe zou trekken en zodoende de tweede periode zou pakken. Bovendien kwam Austerlitz in de 89e minuut met 10 man te staan, toen Koen Aalten na commentaar rood kreeg. In de laatste minuut kwam Austerlitz op  een 1-2, voorsprong toen een voorzet van Tim Prins slecht werd verwerkt door de keeper en de rebound eenvoudig kon worden ingetikt door Lindert van Beek. Na het mislopen van de eerste periodetitel een verdiende tweede periodetitel voor Austerlitz.