Eem doelpuntrijke wedstrijd voor Jonathan achter het Slot; de mannen legden er 6 in. Suresh Chadda

Ruime zege Jonathan op Delta Sports’95; 6-3 winst

12 maart 2023 om 21:54 Voetbal

ZEIST Zaterdag 11 maart speelde Jonathan de thuiswedstrijd tegen nr. 13 op de ranglijst: Delta Sports’95 uit Houten. Het laatste thuistreffen tegen de geel-blauwen dateert uit het seizoen 2012/2013. Die wedstrijd destijds wist Jonathan met 2-0 te winnen met als doelpuntenmakers Frank Bosman en Joost Weeda. De uitwedstrijd tegen Delta Sports’95 half oktober 2022 wist Jonathan met een ruime 1-5 te winnen.

Koning Winter deed afgelopen vrijdag nog een poging om het competitieschema te manipuleren en slaagde daarin met vlag en wimpel. Meestal dik veertig thuiswedstrijden maar vandaag resteerden er slechts drie. Met veel inzet van Peter Bruggeman c.s. lag er om 14.30 uur gelukkig een sneeuwvrij veld 1 en waren de nog resterende sneeuwhopen buiten het veld slechts de stille getuigen van de overval door Koning Winter.
Coach Rob Zomer had veel te kiezen qua veldbezetting. Abdullah Achaq en Maurits Smid waren niet beschikbaar en is Rui Sedney inmiddels aan zijn wereldreis begonnen. Wel in de basis vandaag Marco Knopper en een vol bezette bank met daarop ook de inmiddels 39-jarige Henk van Delft.
Scheidsrechter Westland uit Hoorn was de arbiter van dienst. Na zijn beginsignaal was het in eerste instantie Delta Sports’95 waar de meeste dreiging vanuit ging. Toen iedereen dacht dat de Houtense ploeg zou scoren was het Ryan Kos die op het allerlaatste moment de inzet wist te blokken. Ook Jonathan kreeg een grote mogelijkheid om de score te openen maar Dani van Soest zag zijn inzet via de paal naar de vergetelheid verdwijnen. In de 14e minuut was het wel raak voor de groen-witten. Ryan Kos kon frank en vrij over de rechterkant opstomen en bediende Dani van Soest vlekkeloos (1-0). Een kwartier later verdubbelde Jonathan de voorsprong. Pepijn Hopstaken werd uit het oog verloren en kon ongehinderd voor de 2-0 aantekenen. Met die 2-0 voorsprong voor Jonathan gingen beide ploegen rusten.

UITBOUWEN

Na rust een Jonathan dat min of meer op het gemak de voorsprong uitbouwde naar 4-0. Eerst was het Sebastiaan Kolff die met een bekeken lob in de 70e minuut voor zijn eerste Jonathandoelpunt zorgde en niet veel later door Gianluca Nijholt die de Houtense doelman kansloos liet. Daarvoor was Delta Sports’95 met tien man komen te staan. Een overtreding op Marco Knopper werd door de leidsman beoordeeld als een op een doorgebroken speler en rood was de kleur. In de 76e minuut kreeg Pepijn Hopstaken dezelfde beoordeling van de arbiter en was de verhouding tien tegen tien. In het laatste deel maakte Delta Sports’95 het Jonathan flink moeilijk en bracht het de achterstand terug naar 4-2. Na een prima individuele actie maakte Faisel Loukili de 5-2 (ook zijn eerste goal) maar een minuut later was het alweer 5-3. Het slotakkoord was voor Jonathan. Met een sterke passeeractie bracht Philip Ties Dani van Soest in stelling en die wist daar wel raad mee (6-3).

Opstelling Jonathan: Xavier Gyina, Ryan Kos, Lars Kreeftmeijer (Bart Rijnja), Pepijn Hopstaken, Rob Stoop, Sebastiaan Kolff (Henk van Delft), Jos Swaray (Thijs Beunder), Gianluca Nijholt, Dani van Soest, Marco Knopper (Faisel Loukili), Philip Ties

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode
Man of the match: Sebastiaan Kolff

Kijk hier voor het fotoverslag van de wedstrijd.

Komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen het Oosterbeekse OVC’85. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark Achter ’t Slot is 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.J. van Grevenbroek.

Het verslag is geschreven door Ies Visser.