Aanvoerder Jeffrey van Maanen van Saestum (rechts) had zaterdag eindelijk weer eens reden tot juichen.
Aanvoerder Jeffrey van Maanen van Saestum (rechts) had zaterdag eindelijk weer eens reden tot juichen. Norbert Waalboer

Saestum in de achtervolging

13 maart 2023 om 23:02 Voetbal

ZEIST Na een sterke reeks haperde de motor van vierdeklasser Saestum. De Zeister formatie verspeelde de koppositie, maar hoopt na de winst bij Focus’07 het goede gevoel richting de titel weer te hebben gevonden.

Voor Saestum-trainer Gerard Pouw was het zaak om de teleurstellende serie van de Zeister club goed te managen. ,,Door dicht bij elkaar te blijven en er samen uit te komen.” De coach deed dat door tijdens trainingspartijtjes oud tegen jong te laten spelen. ,,Dat deed ik om ze te laten voelen dat oud jong nodig heeft om te presteren. Zo wilden we de boel omdraaien naar positieve resultaten. Zaterdag heb ik gezegd dat ik nog meer de coaching zou doen en hun aanvoerder zou zijn. Dat pakten de jongens goed op, want ik hoefde weinig te coachen. We wonnen namelijk met 0-2.”

MINDERE PRESTATIES

Aanvoerder Jeffrey van Maanen zag de mindere prestaties van de laatste weken met lede ogen aan, maar heeft er wel een verklaring voor. Maanden speelde Saestum in dezelfde samenstelling, maar blessures, vakanties en schorsingen strooiden van het ene op het andere moment zand in de motor.
Op 4 februari noteerde Saestum nog een thuiszege op FC Driebergen (2-1), daarna volgden er drie wedstrijden zonder zege. Bij Bunnik’73 eindigde het in 3-3, in Utrecht ging de Zeister formatie met 2-1 onderuit en vorig weekend volgde op eigen veld de pijnlijke nederlaag tegen Voorwaarts.
Door de vele wisselingen in het team verdwenen automatismen. Van Maanen stond ook twee weken langs de kant vanwege een scheurtje in zijn meniscus.

ABSENTIE

De wedstrijden tegen Bunnik’73 en UVV miste hij, al gaat het Van Maanen wat te ver om zijn absentie te koppelen aan de mindere resultaten. ,,Als er vijf vaste basisspelers ontbreken, is dat best veel. Als je dan op tachtig procent speelt, kun je in deze poule van iedereen verliezen.”
Dus moet Saestum in de achtervolging op koploper OSM’75. Van Maanen vertrouwt erop dat de ploeg in staat is opnieuw een goede serie neer te zetten. Met vorig seizoen meegerekend won Saestum veertien wedstrijden op een rij.
,,Je moet ook niet de illusie hebben dat je het hele jaar bovenaan staat. Winnen van iedereen doe je ook niet zomaar. Wij kunnen de koppositie zeker terugpakken, want we moeten nog tegen OSM’75. Dat wordt een zes-puntenwedstrijd. Dan komen we op één punt van ze. Zo’n grote marge hebben ze niet.”
Het vizier aan de Noordweg ligt nog steeds op de titel. ,,Wij moeten kampioen worden. Daar gaan we alles aan doen. We hebben een brede selectie, maar een ploeg die vier, vijf basisspelers mist, krijgt het moeilijk. Dan maakt het niet uit of je Ajax of Saestum heet. We weten hoe het komt. Als we straks allemaal fit zijn, gaat het vast weer de goede kant op.”

VERSTERKTE DEGRADATIE

Dat vertrouwen is er ook bij coach Pouw die na dit seizoen afzwaait. ,,Door de versterkte degradatie krijg je nog een hoop rare uitslagen. Gelukkig zijn twee belangrijke jongens terug van een schorsing. Zo zijn we aardig compleet. Deze competitie is echt nog niet gespeeld.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie