Voetbalvoorzitter Dennis de Jager in de kantine van DOSC.
Voetbalvoorzitter Dennis de Jager in de kantine van DOSC. Stan Bos

Dennis de Jager stopt als voorzitter

13 maart 2023 om 23:06 Voetbal

DEN DOLDER Na vijf seizoenen zwaait voetbalvoorzitter Dennis de Jager (50) van DOSC af. De voorzitter hoopt de club, die tegen degradatie strijdt, als derdeklasser achter te laten. 

Tijdens de laatste feestdagen kwam bij Dennis de Jager een moment van bezinning. Vierenhalf jaar geleden besloot de inwoner van Bilthoven in te stappen als voetbalvoorzitter van DOSC met de intentie om het maximaal vier jaar te doen. Door de gebroken coronajaren besloot hij er eind vorig seizoen nog een jaar aan vast te plakken. Twee weken geleden maakte De Jager wereldkundig dat hij komende zomer stopt. ,,Ik wil mijn vrije tijd graag op een andere manier gaan benutten. En dan vooral in de weekenden.”

ORGANISATIE

Hoe die invulling er precies uit komt te zien, daar gaat de 50-jarige preses zich de komende maanden eens rustig over buigen. Precies zoals hij zich een kleine vijf jaar geleden ook boog over de vraag hoe hij DOSC in zijn rol van voetbalvoorzitter het beste kon dienen. Op organisatorisch vlak waren er stappen te zetten. ,,We zijn helemaal geen arme club, maar waren wel arm in materiaal. Niks is zo vervelend als je het trainingsveld naast je moet storen, omdat je te weinig materiaal hebt.”

SLUITENDE BEGROTING

Daarnaast was een sluitende begroting prioriteit voor De Jager, een doel dat na twee seizoenen was bereikt. Hij laat straks een financieel gezonde voetbaltak achter. ,,Ik merk dat het wordt gewaardeerd. Voor de club is het prettig dat we daarin onafhankelijk zijn. Door de coronajaren bleven de kantine-inkomsten achter, maar hadden we geen financiële zorgen. Daarnaast hebben we voor duidelijkheid in het bestuur gezorgd. Wie doet nu eigenlijk wat? In het verleden pakte de voorzitter veel op. Daar hebben we nu meer duidelijkheid in aangebracht.”
De Jager zwaait af in het jaar dat de omnivereniging DOSC 75 jaar bestaat. Op 1 november is de officiële jubileumdatum, maar lopende het jaar zijn er al activiteiten. Elke afdeling organiseert iets. Zo zorgde de volleybaltak onder meer voor een jubileumtoernooi. De jaarlijkse vrijwilligersavond van de voetbalafdeling wordt straks voor alle clubvrijwilligers georganiseerd. ,,Dan heb je het over zo’n 200 vrijwilligers. Op die manier proberen we iedereen met elkaar in contact te brengen.”

SAMENSPRAAK 

Pijnlijke beslissingen moest De Jager, in samenspraak met het bestuur en de technische commissie, ook nemen. Eind december besloot DOSC om per direct niet verder te gaan met trainer Robin van Holst. De laatste plaats in de derde klasse kostte de coach de kop. ,,Het ging niet om de persoon, maar de chemie met de spelers was er niet meer. De komst van Rob van Diermen zorgt voor nieuw elan. Er zit meer strijd in. De groep wil er vol voor gaan.”
De Jager hoopt dat zijn afscheid niet wordt omlijst met degradatie. Niet eens zozeer voor hemzelf, maar vooral voor de club. ,,Bij thuiswedstrijden hebben we vaak veel sfeer en publiek. Als we naar de vierde klasse degraderen, ben ik bang dat we dat een beetje kwijtraken.” De preses blijft actief voor DOSC, in een rol op de achtergrond. ,,Iets op projectmatige basis bijvoorbeeld. Er is altijd wat te doen.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie