Winst voor Saestum in de derby tegen FZO.
Winst voor Saestum in de derby tegen FZO. Norbert Waalboer Fotografie

Saestum heeft belangrijke punten gepakt tegen FZO

18 maart 2023 om 20:00 Voetbal

ZEIST Saestum heeft een belangrijke driepunter gepakt in de achtervolging op OSM75. De Zeister derby Saestum-FZO werd gewonnen met 2-1 met doelpunten van Anouar en Nick Garia.

Zaterdag 18 maart, 14.30 uur is de aftrap op sportpark Saestum in Zeist. De zon schijnt en alles staat in het teken van een mooi potje voetbal: De Zeister Derby Saestum - FZO staat op het programma.

Saestum startte uitstekend tegen FZO en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Het creëerde een aantal kansen, maar na een half uur spelen was het toch FZO dat de score wist te openen in deze Zeister derby, 0-1.
Met Jeffrey van Maanen op het middenveld kwam Saestum na rust beter in de wedstrijd. Al binnen 5 minuten stond het op gelijke hoogte door een assist van Carel van Waesberghe op Anouar, 1-1. Een mooie opsteker en bovenal een grote opluchting voor het team, want koploper OSM75 stond op dat moment met 2-0 achter tegen Odijk.

Na de gelijkmaker kwam er meer schwung in het spel en werden er meerdere kansen gecreëerd. Dankzij goed verdedigingswerk van FZO bleef het lange tijd 1-1, maar daar was toch weer Nick Garia die de verdediging van FZO wist te passeren en Saestum op 2-1 voorsprong zette. Met nog 10 minuten op de klok werd deze voorsprong niet meer weggegeven.

ONNODIG LANG SPANNEND

Over de gehele wedstrijd genomen een terechte overwinning voor de ploeg van trainer Gerard Pouw die opgelucht adem haalde, tevreden was over de inzet van zijn team en liefst ook nog had gezien dat er meer kansen benut waren waardoor de wedstrijd eerder op slot was gegooid en niet zo onnodig lang spannend was gebleven.

Door de overwinning komt Saestum op 40 punten uit 18 wedstrijden. Koploper OSM75 liet dure punten liggen in Odijk en heeft nu 41 punten uit 18 wedstrijden.

Volgende week speelt Saestum uit tegen ‘t Goy om 14.00 uur.