Maurits Smid scoort de 2-3. Het bleek niet de opmaat voor meer. Jonathan verloor op eigen terrein met 2-4 van OVC'85. Suresh Chadda.

Off day Jonathan 1: 2-4 verlies tegen OVC’85

20 maart 2023 om 07:31 Voetbal

ZEIST Jonathan speelde zaterdag 18 maart een thuiswedstrijd tegen het Oosterbeekse OVC’85. Een club waartegen Jonathan geen historie heeft opgebouwd. De uitwedstrijd op 29 oktober 2022 was de eerste wedstrijd die in competitieverband tegen de fusieclub uit Oosterbeek werd gespeeld en met 1-3 door Jonathan werd gewonnen. Vandaag voor OVC’85 de return op sportpark Achter ’t Slot.

Prima voetbalweer op hetzelfde sportpark. Temperaturen op voorjaarsniveau en ook de zon liet zich niet onbetuigd. Uitstekende omstandigheden dus voor een lekkere pot voetbal.

Coach Rob zomer kon deze middag niet beschikken over Philip Ties en Pepijn Hopstaken. De laatste zat zijn schorsing van een wedstrijd uit na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Delta Sports’95. Daardoor maakte Thijs Beunder zijn opwachting in Rob’s basisformatie. Ook was Maurits Smid weer terug na zijn rugblessure.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Van Grevenbroek uit Purmerend ontspon zich in eerste instantie een wedstrijd conform de stand op de ranglijst. Een overheersend Jonathan dat ook al snel het net wist te vinden. Al in de 7e minuut leidde dat tot de 1-0 voorsprong. Een door de Oosterbeekse goalie weg gestompte bal kwam voor de voeten van Marco Knopper die daar wel raad mee wist. Jonathan koesterde die voorsprong maar was het tussen de 20e en 30e minuut helemaal kwijt. OVC’85 belaagde met scherpe counters de deze middag niet optimale Jonathanverdediging. Het liep na de gelijkmaker zelfs uit naar een 1-3 voorsprong. Het kreeg zelfs de nodige mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar die kreeg Jonathan ook om de achterstand te verkleinen. Met die 1-3 stand zochten beide ploegen de thee op.

Na rust een veelal onmachtig Jonathan dat weinig mogelijkheden creëerde om de achterstand in te lopen. Pas in de 77e minuut slaagde Maurits Smid erin om voor de 2-3 aan te tekenen. Wie dacht dat daarmee Jonathan de trekker zou overhalen kwam bedrogen uit. Sterker nog in de 82e minuut opnieuw Oosterbeeks gejuich (2-4). Daarmee was de wedstrijd gespeeld en was de blijdschap bij OVC’85 groot en terecht want het boekte een verdiende overwinning.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Rob Stoop, (Bart Rijnja), Lars Kerkmeijer, (Mick Kruft), Sam van Kleef (Faisel Loukili), Sebastiaan Kolff, Thijs Beunder, (Ouassim Assouikki), Gianluca Nijholt, Dani van Soest, Marco Knopper, Maurits Smid

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Man of the match: Mick Kruft

Komende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen CJVV. Aanvang 14.30 uur op sportpark Vermeerkwartier aan de Gasthuislaan 70 in Amersfoort. Scheidsrechter is C.D. Peetom.