Afbeelding
SV Zeist

Teleurgesteld SV Zeist moet aan de bak tegen degradatie

28 mei 2023 om 07:42 Voetbal

ZEIST Goed voorbereid ging de selectie van SV Zeist richting Hilversum met maar één doel: winnen!! Echter de wedstrijd was slechts 2 minuten onderweg toen de eindstand al op het scorebord stond; 1- 0. Een voorzet van links werd door de kleinste man in het veld tussen drie bomen van verdedigers in de touwen gekopt. Dat was even schrikken, hoe is het mogelijk. Het duurde even voordat de Zeist -mannen weer tot hun positieven kwamen.

Zeist viel aan en Wasmeer vond het wel goed zo. Het spel golfde wat heen en weer maar echte kansen waren op één hand te tellen.

Dan moet het maar in de volgende 45 minuten gebeuren. Zeist creëerde enkele goede kansen maar deze werden niet benut. De voorzetten waren of te hard of niet zuiver genoeg. Het was oppassen geblazen voor de enkele uitvallen van Wasmeer die niet zonder gevaar waren. Zeist zette steeds meer druk op de goal van Wasmeer, maar het kleine keepertje wist van geen wijken.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd drukte de scheidsrechter echter een te grote stempel op de wedstrijd. Een zuivere handsbal in het strafschopgebied wuifde hij laconiek weg. Eindelijk, in blessuretijd, tijdens een scrimmage van spelers werd de bal door Thijmen in het doel gewerkt, een zuivere goal. Echter de grensrechter stak zijn vlag maar op want hij, maar ook alleen hij, had buitenspel geconstateerd hetgeen de scheidsrechter zonder meer over nam. Een blunder van het arbitrale duo die SV Zeist de nodige punt kostte.

Zwaar teleurgesteld verlieten spelers en de trouwe supporters Hilversum. Op 10 en 17 juni krijgen we nog een herkansing, die moeten we grijpen om degradatie te voorkomen.