Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz mist promotie na 120 minuten voetbal en strafschoppenserie

10 juni 2023 om 22:07 Voetbal

AUSTERLITZ De eerste 10 minuten waren het twee aftastende ploegen, maar al gauw voelde Nederhorst zich meer thuis op het stroeve kunstgrasveld. In de 12e minuut kwam Olaf Prins op aangeven van Tim  Prins net iets te kort om Austerlitz op voorsprong te zetten.

Nederhorst werd sterker en in de 19e minuut kwam de 0-1 op het scorebord, toen een vrije schietkans via de paal het doelt rof. In de 23 e min. voorkwam doelman Jelle Nauta in een één op éénsituatie de 0-2. Nederhorst bleef sterker en Austerlitz had in de 29 e minuut geluk met een bal voorlangs. In de 30e minuut had Kylian Steenbeek pech met een kopbal en in de tegenaanval scoorde Nederhorst de 0-2, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Net voor rust scoorde Austerlitz uit eencorner de 1-1, maar deze goal werd onterecht afgekeurd wegens aanvallen van de keeper. Een zeer discutabele beslissing omdat de keeper gehinderd werd door een eigen speler.

TWEEDE HELFT

Na rust had Austerlitz geluk toen een kopbal net voorlangs ging. Gaandeweg de 2e helft werd Austerlitz de betere ploeg en had geen geluk met enkele kansjes. Olaf Prins had geen geluk met een schot rakelings over. Na een dieptepass van Koen Aalten in de 76e minuut kopte Menno Kroon de 1-1 binnen. In de 80e minuut moest doelman Jelle Nauta wederom handelend optreden om een treffer te voorkomen. In de 88e minuut had Austerlitz op voorsprong moeten komen maar Etienne Robert kwam net iets tekort.

VERLENGING

In de eerste verlenging kwam Nederhorst op 1-2 toen er attenter werd gereageerd. Austerlitz ging volop in de aanval en had in de 102 minuut een strafschop moeten hebben, maar de scheidsrechter besliste met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Er was gerechtigheid toen Kylian Steenbeek de vrije trap feilloos inschoot, 2-2.

In de tweede verlenging ontstond er een felle partij voetbal, waarbij doelman Jelle Nauta rood kreeg na het neerhalen van een tegenstander. In de 118e minuut moest Austerlitz met 9 man verder toen Koen Aalten zijn 2e gele kaart kreeg en met rood van het veld moest.

In de strafschoppen serie was Nederhorst de gelukkigste met 4 om 2. Austerlitz kan terugzien op een goed seizoen.