Van links naar rechts: het boek Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen; Auteur Anne Louis Cammenga en het boek Wees gerust! Vóór, tijdens en ná je dood sta ik als een rots aan je zijde !
Van links naar rechts: het boek Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen; Auteur Anne Louis Cammenga en het boek Wees gerust! Vóór, tijdens en ná je dood sta ik als een rots aan je zijde ! Maarten Bos

Cammenga schreef twee boeken

10 februari 2022 om 00:58 Zakelijk Deel je nieuws

Anne Louis Cammenga uit Zeist schreef meerdere journalistieke bijdragen, onder meer voor De Nieuwsbode. Maar hij publiceerde ook twee boeken bij uitgeverij Boekscout in Soest. Het ene boek, Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen, gaat over het leven van de in 1793 onthoofde Franse koningin Marie Antoinette. De tweede titel, Wees Gerust! Vóór, tijdens en ná je dood sta ik als een rots aan je zijde!, behandelt ziekte- en stervensbegeleiding op christelijke grondslag. 

Zeist - Cammenga bestudeerde drie jaar het leven van Marie Antoinette en publiceerde vervolgens in 2012 een biografie over haar. Het boek staat vol bijzondere feiten en verhalen en is ook een poging Marie Antoinette in een heel ander daglicht te stellen dan doorgaans gebeurt. Anne Louis: ,,Het beeld van Maria Antoinette als lichtzinnige en spilzieke vorstin klopt niet. Ze was een sterke,  sociaal bewogen en tevens een oprechte katholieke christin, die het slachtoffer werd van de Franse Revolutie. Ze toonde ook enorme moed in het zicht van al haar beproevingen en haar executie”. Met Aartshertog Otto von Habsburg, Kroonprins van Oostenrijk-Hongarije, voerde Cammenga in 1995 een gesprek over zijn verre verwant Marie Antoinette.  

Het boek over de ziekte- en stervensbegeleiding baseerde Anne Louis vooral op zijn eigen ervaringen die hij opdeed tijdens het verzorgen van zijn moeder Hermina Cammenga-Damen in haar laatste levensfase. Maar er zijn ook vele gesprekken en adviezen van instanties en organisaties in verwerkt. Ook dit boek is, net als de biografie over Marie Antoinette, te bestellen via www.boekscout.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie