Eelco Schoen in de zaak aan de Slotlaan in Zeist.
Eelco Schoen in de zaak aan de Slotlaan in Zeist. Stan Bos

Tas & Meer: modieuze wintercollectie in teken van duurzaamheid

6 december 2022 om 18:00 Zakelijk

ZEIST Met de feestdagen voor de deur brengt Tas & Meer op de Slotlaan in Zeist modieuze en kleurrijke damestassen van het merk Saccoo en een moderne rugtas van Samsonite onder de aandacht. Sportief, duurzaam en samengesteld uit gerecycled materiaal.

door Stan Bos

MOOIE FEESTDAGEN It’s beginning to look a lot like Christmas. Het bekende kerstnummer schalt door de winkel van Tas  & Meer aan de Slotlaan in Zeist. De zaak is ingericht in kerststijl, wat het gevoel voor een paar mooie feestdagen alleen maar aanwakkert. 

FAMILIEBEDRIJF Eelco Schoen herkent het gevoel. Hij groeide immers op tussen de tassen. Zijn vader begon in 1973 het bedrijf als schoenmakerij. Langzaam groeide het familiebedrijf uit naar meerdere vestigingen, ook in Zeist. Want behalve op het Belcour heeft Tas & Meer ook een vestiging op de Slotlaan. 

DUURZAAMHEID Bij Tas & Meer gaan ze mee in hun tijd. Duurzaamheid is het toverwoord. ,,Daar proberen wij de merken die we verkopen zo veel mogelijk op te selecteren”, vertelt Eelco. Bijvoorbeeld met het merk Saccoo, een Nederlands bedrijf dat al 180 jaar bestaat. Vroeger produceerden ze alles in Nederland, maar na de verhuizing naar Indonesië maken ze hun tassen in het verre oosten. Hoofdzakelijk damestassen, gemaakt van een natuurlijk looiproces waarbij de dierlijke huid wordt omgezet naar leer. ,,Leer is een recycleproduct. Er wordt namelijk geen koe geslacht om een tas te maken. Eén van de ingrediënten die Saccoo gebruikt, is boomschors. Het productieproces gaat trager, maar is milieuvriendelijker.”

SPORTIEF De damestassen hebben een sportieve uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het zijn wel de echte handtassen, maar ook sportieve damesrugtassen. ,,Het personeel in Indonesië, waar de tassen worden gemaakt, krijgt een goede behandeling. Kinderarbeid komt er niet aan te pas. In de fabriek werken 150 vrouwen. Het maken van deze tassen is specialistisch en arbeidsintensief werk.”

PRAKTISCHE RUGTAS Ook bij Samsonite zijn ze steeds meer op de duurzaamheidstoer. Het merk is wereldwijd bekend om de reiskoffers, maar Eelco toont een praktische rugtas die ze onder de naam Ecodiver uitbrengen. In de rugtassen zijn 45 flessen gerecycled materiaal verwerkt. ,,Het grote voordeel is dat deze rugtassen als handbagage gratis mee kunnen in het vliegtuig, ook bij budgetmaatschappijen.”

HANDSCHOENEN Nu het kouder wordt en er behoefte is aan warme handen, kunt u bij Tas & Meer ook binnenlopen voor verschillende soorten handschoenen. Klanten hebben de keuze uit een wolvoering of synthetische voering. Dat laatste is speciaal voor mensen die allergisch zijn voor wol. ,,Wij hebben extra warme handschoenen. Die bestaan uit de huid van de lam of een schaap waarbij de wollen buitenkant de voering van de handschoen vormt. Het voordeel is dat het isoleert, want een lamswollen voering bestaat uit krulhaar. Die houdt de lucht vast, waardoor het lekker aanvoelt.”

DAMESKLEDING In de winkel in Zeist, waar u ook terecht kunt voor dameskleding, staan Marijke, Tatiana en Floor klaar om u te verwelkomen en adviseren. 

OPENINGSTIJDEN Tas & Meer is op maandag geopend van 13.00 uur tot 17.30 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Op zaterdagen gaat de deur om 10.00 uur open en om 17.00 uur dicht. 

FACEBOOK Volg Tas & Meer ook op Facebook voor het laatste nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie