Onno Spanjer: ,,Kom goed voor de dag met een stralende lach.''
Onno Spanjer: ,,Kom goed voor de dag met een stralende lach.'' Eigen foto

Tandprotheticus Spanjer: uw glimlach, onze zorg!

24 maart 2023 om 05:50 Zakelijk

ZEIST Een mooi gebit laat het uiterlijk stralen, want het is meer dan vervelend om met een slecht gebit door te blijven lopen. Het komt zeer regelmatig voor dat mensen zich terugtrekken uit hun sociale omgeving, omdat ze zich schamen voor hun gebit. 

Wat doet een tandprotheticus? ,,Kort gezegd ben ik gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een uitneembaar kunstgebit, plaatjes, kunstgebit op implantaten, reparaties en de complete nazorg. Niet te verwarren met een tandtechnicus die alleen in opdracht van een tandarts handelt. Ik werk zo’n 45 jaar in de tandtechniek waarvan meer dan dertig jaar als zelfstandig tandprotheticus. Men kan dus direct, zonder verwijzing bij mij terecht.Naast mijn werk ben ik ook een aantal jaren praktijkdocent geweest op de Hogeschool Utrecht waar ik studenten opleidde tot erkende tandprotheticus.’’

Vakmanschap

Wat maakt het werk zo specialistisch? ,,Een goed opgeleide tandprotheticus laat niets aan het toeval over,’’ zegt tandprotheticus Onno Spanjer. ,,Een kunstgebit moet immers te allen tijde goed passen. Als het scheef zit of te klein is voor de mond, kan het tandvlees of kaakbot pijn gaan doen. Dit kan in sommige gevallen met een kleine aanpassing verholpen worden.Kortom: wat ik bij de cliënt in de mond zie, pas ik direct toe aan de werktafel. Zo kom je snel tot het perfecte resultaat.’’

,,Al onze tandprotheses worden in eigen huis vervaardigd. Ik overleg met de cliënt over de vorm, kleur en stand van de tanden.’’ De vriendelijke specialist schetst dat een nieuw kunstgebit voor 75% door de basisverzekering wordt vergoed. Het kunstgebit wordt in vijf fases zorgvuldig aangemeten, inclusief eventuele nazorg. Een reparatie en/of opvulling kent soms een eigen bijdrage, afhankelijk van de tandverzekering.

Tandprotheticus Onno Spanjer is met jarenlange ervaring dé specialist op het gebied van tandprotheses en tovert gegarandeerd een lach op je gezicht. Ontdek het zelf en maak kennis met Tandprothetisch Praktijk Spanjer.


Tandprothetisch Praktijk Spanjer Steynlaan 73, Zeist.Telefoon 030-6910375 of www.tpppspanjer.nl.

Onno Spanjer bij de behandeltafel.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie