Denk mee over de toekomst van het centrum

11 oktober 2021 om 16:37 Overig

Het college van burgemeester en wethouders denken na over een nieuwe toekomst van het gebied Emmaplein, Voorheuvel en Markt. Op 28 oktober is er een Ronde Tafel waar u uw mening kunt geven. 

Zeist - Op 4 november volgt er een debat in de gemeenteraad. De gemeenteraad is van plan om op 14 december een besluit te nemen over de uitgangspunten de toekomst van dit gebied. Vervolgens kunnen de plannen verder worden uitgewerkt.
Om alle ontwikkelingen in samenhang te bekijken, heeft stedenbouwkundigbureau SVP in opdracht van de gemeente vier scenario’s ter inspiratie uitgewerkt: A. Klinker renoveren Klinker behouden, het westelijke deel van het Emmaplein wordt woongebied; B. Klinker slopen Klinker vervangen door nieuw multifunctioneel gebouw voor o.a. het Kunstenhuis/ Idea. Deel van het Emmaplein wordt woongebied; C. Groene Loper Centraal in het Emmapleingebied een groen loopgebied. Kunstenhuis/ Idea verplaatst naar westelijke deel Emmaplein, wonen in twee compacte nieuwe woonblokken; D. Cultuurplein. Culturele/maatschappelijke functies op westelijk deel Emmaplein, Kunstenhuis/ Idea gecombineerd met wonen in nieuw blok met. opgewaardeerd marktplein aan de Voorheuvel.

Al enkele jaren is sprake van winkelleegstand op het Emmaplein, waarbij het leeggekomen V&D-pand het meest in het oog springt. De gemeente heeft met vastgoedeigenaren in het centrum gesproken over nieuwe bestemmingen voor winkelpanden. Voor de V&D-locatie is de eigenaar van plan het pand om te vormen naar vooral woningen. Met kleinere winkeleigenaren in het gebied heeft overleg plaatsgevonden om te kijken of winkels veranderd kunnen worden in woningen. Aan de markt zijn al enkele winkelpanden omgevormd tot woningen.
Als u wilt meepraten inspreken over de toekomst van Emmaplein - Voorheuvel - Markt kunt zich aanmelden bij de raadsgriffie, via raadsgriffie@zeist.nl of telefoonnummer 14 030.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie