Mark Lotz, hier met basfluit speelt met Ella Zirina en Cengiz Arslanpay.
Mark Lotz, hier met basfluit speelt met Ella Zirina en Cengiz Arslanpay. Foto: Jan-Willem Bullee

Verborgen parels op Jazz on the Sofa

27 oktober 2021 om 12:09 Overig

Zondagmiddag 7 november vanaf 15.00 uur beleeft het Zeister jazz-event Jazz On The Sofa een bijzondere editie; Veelbelovende Jazz-artiesten spelen niet in woonkamers, maar op verschillende prachtige locaties in en rondom Slot Zeist. 

Zeist - Jazz On The Sofa wordt zo een wandeling in de geschiedenis van de Hernhutters door een van de mooiste buitenlocaties op de Utrechtse Heuvelrug. Een programma vol verborgen parels.
Deze editie heeft als thema ‘Hidden Diamonds’ en richt zich op de talentvolle artiesten die Zeist rijk is. Bezoekers van het jazzfestival worden getrakteerd op maar liefst vier premières in verrassende interdisciplinaire en intergenerationele bezettingen.
De musici worden namelijk aan elkaar gekoppeld voor nieuwe inspiratie en een viertal artiesten heeft zelfs speciaal voor dit festival een nieuw programma ontwikkeld.

Deelnemende musici

José Bosschers en Bert van den Brink (zang/piano) brengen samen met verteller Esther Kornalijnslijper klassiekers rond de liefde in een nieuw jasje in de kerk van de Broedergemeente. Peter Peuker, Gijs Idema en Jos Machtel (tenorsaxofoon/gitaar/bas) spelen een programma rond Stan Getz bij Van Tellingen Interieurs. Marius Beets, David Kwecksilber en Sebastiaan van Bavel brengen Blues in Europese Abstractie naar de bovenzaal van Slot Zeist. Ella Zirina, Cengiz Arslanpay en Mark Lotz (gitaar/elektronica/fluiten) produceren Soundscapes van Elektronica (wereldpremière) in de kleine zaal van de Broedergemeente. Wieke Garcia en Marieke Snijders (zang/harp en zang/piano) spelen het EP-releaseconcert van ‘Big Blue Rise’ in het Koetshuys van de Broedergemeente.
Geroemd vocaliste Estrella Acosta en gitarist Paulinho Paes ten slotte nemen ons mee op muzikale reis naar Cuba en Brazilië in Slot Zeist.
De concerten zijn om 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Het publiek loopt van locatie naar locatie en bepaalt de route zelf. Na afloop is er een naborrel in de Oranjerie van het Slot. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl.

Dit jaar maakt Jazz on the Sofa het mogelijk om een donatie te doen in de vorm van festivaltickets. Elk gedoneerd ticket wordt via de partners MeanderOmnium, Stichting Schuldhulpmaatje, Hogeschool Utrecht en Vrije Hogeschool Zeist uitgedeeld aan mensen die zelf geen ticket kunnen betalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie