Van links naar rechts: Anke Swierstra, Marianne van Praag, Greet Kloosterman, Angelien Willems en Marius Keij.
Van links naar rechts: Anke Swierstra, Marianne van Praag, Greet Kloosterman, Angelien Willems en Marius Keij. Foto: Winfried Willems

Betrokken bewoners delen energie

25 oktober 2021 om 16:51 Overig

Vorige week maandag vergaderde het bestuur van bewonersvereniging Hoge Dennen sinds lange tijd weer ‘in het echt’. Voorzitter Marius Keij vertelt over de plannen van de vereniging. Op 8 november is er een ledenvergadering, waarbij alle bewoners van de wijk van harte zijn uitgenodigd.

Ellis Plokker

Zeist - De wijk Hoge Dennen heeft een actieve bewonersvereniging, die de belangen van de bewoners behartigt en wil bijdragen aan het behoud van de mooie wijk. Voorzitter Marius Keij vertelt: ,,Binnen ons bestuur is er veel aandacht voor leefbaarheid in de wijk, maar ook voor duurzaamheid en de komende energietransitie. We hebben een commissie die zich bezighoudt met verkeer en vervoer in en rond de wijk, en een commissie ruimtelijke ontwikkeling.” De vereniging wil er aan bijdragen dat bewoners onderling goed contact hebben. Dat doet ze door het organiseren van bijeenkomsten in Ontmoetingscentrum Binnenbos. 

De bewonersvereniging heeft een commissie die zich bezighoudt met duurzaamheid. Wijkbewoner Jan Van den Bremer is actief in die commissie. Vorig jaar wonnen Van den Bremer en zijn vrouw de prijs voor het duurzaamste huis van Nederland. Van den Bremer maakte zijn huis uit 1952 helemaal energieneutraal. Marius vertelt over de commissie: ,,We willen onderzoeken of mensen die zonnepanelen op hun dak hebben, de energie die ze over hebben, kunnen delen met de buren.” Een ander aandachtspunt is het verkeer in de wijk, vooral op de Oranje Nassaulaan. Die laan is een 30-kilometerzone, maar er wordt te hard gereden. Marius: ,,Bewoners van de Oranje Nassaulaan ervaren overlast van het verkeer. Bovendien willen we de oversteekplaatsen op de Oranje Nassaulaan verbeteren voor voetgangers en fietsers.”

Aan de rand van de wijk Hoge Dennen ligt de Arnhemse Bovenweg. Daar staan een aantal gebouwen waar veel ouderen wonen. ,,In onze wijk werken een aantal vrijwilligers als chauffeur bij De Gouden Koets, waarmee ze ouderen naar de koffieochtenden in Binnenbos brengen.” De wijk Hoge Dennen is daarnaast aan het verjongen. ,,Overal in de wijk staan containers, van jonge gezinnen die hun huis verbouwen. Ik hoop ook die gezinnen te betrekken bij de vereniging.”

De wijk Hoge Dennen ligt in het oosten van Zeist, tussen het Zeister Bos en de vernieuwde wijk Kerckebosch. Het is een wijk met veel groen en woningen uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw. Marius: ,,Bijna een eeuw geleden werden de eerste woningen aan de Julianalaan gebouwd. Nu is het nog steeds een heel prettige wijk om in te wonen. Dat willen wij graag zo houden.” Het bestuur heeft  vier nieuwe leden: Angelien Willems, Greet Marie Kloosterman, Anke Zwierstra en Wim de Braak. Marius: “Zij willen een bewonersenquête uitzetten om te onderzoeken wat er leeft in de wijk. Iedereen in de wijk is welkom om mee te komen praten op 8 november.”

www.hogedennen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie