Een aantal kunstenaars van de P'Arts-groep.
Een aantal kunstenaars van de P'Arts-groep. Foto: Aart Advocaat

Kunstkado: kunst voor iedere beurs

9 november 2021 om 14:49 Overig

Stichting P’Arts organiseert komend weekend een bijzondere expositie onder de naam KunstKado. ,,Het verschil met een gewone expositie is dat we nu bewust aansturen op de feestmaand waarin mensen elkaar vaak cadeaus geven. We willen met KunstKado vooral laten zien dat kunst niet altijd duur hoeft te zijn,” vertelt Elzelien Jansen, een van de deelnemende kunstenaars.

door Adriënne Nijssen

Den Dolder - Vorig jaar werd een soortgelijk evenement georganiseerd en dat was een groot succes. ,,We zaten toen wat strakker in de coronaregels, nu weten we dat niet. Maar de expositie wordt echt coronaproof georganiseerd volgens de dan geldende regels,” zegt Elzelien.

Het kunstenaarscollectief bestaat uit vierentwintig kunstenaars, waarvan er dit jaar tien deelnemen aan KunstKado. ,,Vorig jaar was ik er niet bij, omdat ik ziek was, maar dit jaar ga ik wel deelnemen. Ik heb er veel zin in,” zegt Annemarie Voets, ook een deelnemend kunstenaar. Annemarie is een veelzijdig kunstenaar, die schilderijen, zeefdrukken en tekeningen maakt. ,,Maar ik maak ook werk van geschept papier zoals sfeerlichtjes en ik bied een boekje van geschept papier aan.” Dat papierscheppen doet ze zowel op de Japanse manier als andere manieren van papierscheppen. Elzelien schildert, tekent, boetseert en maak etsen. ,,Ik bied ook kaarten en kalenders aan.”

De tien kunstenaars bieden allemaal zeer divers werk aan zodat er een grote verscheidenheid aan artikelen te zien en te koop is. ,,Er is mozaïek, er zijn schilderijen, geschept papier en kalenders. Ook zijn er lampen en er is boetseerwerk. Het is een echte sinterklaas-kerstcadeaumarkt. Uiteraard zorgen we ook voor een aantal verrassende elementen,” zegt Elzelien. ,,En alles wordt verkocht voor kleine cadeauprijzen, zodat mensen in de gelegenheid gesteld worden om voor relatief weinig geld kunst in huis te halen,” voegt ze er nog aan toe.

Sfeer 

Het gaat de dames uiteraard om de kunst, maar ook om de sfeer. ,,De Gehoorzaal is een heel fijne plek waar je met collega’s je werk kunt laten zien en waar je dit ook samen kunt organiseren. Het voelt een beetje als een markt. Het gaat niet alleen om kijken en kopen, maar ook om de gezelligheid. De interactie tussen mensen vind ik heel fijn,” vertelt Annemarie.

Elzelien en Annemarie nodigen u namens de andere deelnemende kunstenaars uit gezellig naar KunstKado te komen. Kijken en wellicht een keuze maken voor een mooi duurzaam cadeau voor uzelf, familie of vrienden. Welkom op zaterdag 13 en zondag 14 november, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Veel kunstenaars bieden, vanwege de hygiëne in deze tijd, de mogelijkheid van mobiele betaling zoals Tikkie. Maar niet elke kunstenaar heeft dat, dus het wordt aanbevolen om voor de zekerheid toch maar een beetje geld meenemen. Het adres van de expositie KunstKado is P’Arts Galerie de Gehoorzaal, W.A. Hoeve, Vijverhof, Den Dolder. Zie voor adres en routebeschrijving www.stichtingparts.nl. De entree is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie