Bij Sportcentrum Kees traint u onder begeleiding van ervaren coaches.
Bij Sportcentrum Kees traint u onder begeleiding van ervaren coaches. Foto: Robbert Roos

Trainen bij Kees in geheel vernieuwde omgeving

9 november 2021 om 13:20 Overig

Er is de laatste maanden hard gewerkt bij Sportcentrum Kees. Zowel de binnen- als de buitenkant heeft na een flinke verbouwing een nieuwe look & feel gekregen. Zo is het centrum helemaal up-to-date en kunnen gasten hier op een prettige en veilige manier aan hun gezondheid werken.

door Robbert Roos

Bilthoven - We willen allemaal graag gezond en soepel blijven. Gelukkig kunnen we daar zelf een belangrijke bijdrage aan leveren door regelmatig te sporten. ,,Twee keer per dag je tanden poetsen om ze gezond en sterk te houden vinden we heel normaal”, vertelt Robert Schouten, eigenaar van Sportcentrum Kees. ,,Met twee keer per week trainen houd je je hele lichaam gezond en soepel. Zo zit je niet alleen lekkerder in je vel, maar werk je ook aan je immuunsysteem en voorkom je kwaaltjes en klachten.”

Ontspannen sfeer

Inmiddels heeft Sportcentrum Kees een grote groep vaste klanten opgebouwd die komen trainen, fitnessen, tennissen of squashen. Dat is op zich niet vreemd; de sfeer is ontspannen, iedereen is welkom en voelt zich hier al snel thuis. Van degene die al meerdere keren per week traint, tot degene die nauwelijks iets aan sport doet. ,,Als iemand voor de eerste keer bij ons komt beginnen we altijd met een intakegesprek”, legt clubmanager Nienke uit. ,,Hierin inventariseren we de wensen en persoonlijke doelstellingen. Zo kunnen we een optimaal trainingsprogramma opstellen.” Als je alvast wilt kijken welk lidmaatschap het beste bij je past kijk dan op de website van Sportcentrum Kees en doe de online lidmaatschapstest. Als je een keuze gemaakt hebt start je je lidmaatschap met een gratis proefweek.

Milon Cirkel

Bij Sportcentrum Kees train je in een premium setting. Een van de dingen waarin Sportcentrum Kees zich onderscheid van anderen is de Milon Cirkel. ,,Dit is een slimme combinatie van zes kracht- en zes conditietoestellen waarmee je in slechts 35 minuten je hele lichaam kunt trainen”, legt Schouten uit. ,,Deze unieke en laagdrempelige vorm van fitnesstraining is geschikt voor iedereen die wil afvallen, fitter en vitaal wil worden of gewoon aan de conditie wil werken. Alle apparatuur van de Milon Cirkel stelt zich automatisch in op jouw trainingsschema zodra je het apparaat met je pasje activeert. Een lichtzuil in het midden van de ruimte geeft aan wanneer je van trainingsapparaat moet wisselen. Zo werk je in twee keer 35 minuten per week heel effectief aan je gezondheid en zorg je dat je ook soepel blijft.”

Het unieke van de Milon Cirkel is de dubbele weerstand in de trainingsapparaten. ,,Door deze extra weerstand wordt de vetverbranding dermate goed gestimuleerd dat het lichaam aansluitend nog drie dagen vet blijft verbranden.” Tijdens de training zijn voortdurend fitcoaches aanwezig om je te motiveren, aanwijzingen te geven en waar nodig oefeningen aan te passen om te zorgen dat je het gewenste resultaat haalt.

Uitstraling

Schouten is maar wat trots op de nieuwe uitstraling van het sportcentrum. ,,Het sluit nu helemaal aan bij het niveau van onze trainingen”, vertelt hij enthousiast. ,,We zijn nu nog aantrekkelijker voor onze gasten en andere partijen. Het sportcentrum heeft een meer open karakter gekregen. Dat zie je direct bij de entree en ontvangstbalie.” Zijn collega Nienke vult aan: ,,De medewerkers zijn direct duidelijk zichtbaar als je binnenstapt en zorgen zo bij elk bezoek voor een gastvrije ontvangst.”

Ruime opstelling

Mensen die binnen sporten toch nog wat spannend vinden kan Schouten direct geruststellen. ,,In de grote fitnessruimte staan alle trainingstoestellen en attributen zeer ruim opgesteld. Zo kunt u gemakkelijk afstand houden tot andere sporters. Daarnaast wordt de ruimte goed geventileerd en wordt de luchtkwaliteit gemonitord. ,,Je kunt bij ons veilig trainen onder goede begeleiding van onze gediplomeerde trainers.”

Hectische periode

Met de heropening eind november komt er voor Schouten en zijn team een einde aan een hectische periode. ,,We begonnen met alle werkzaamheden midden in de coronacrisis”, legt hij uit. ,,Het Sportcentrum was gesloten en bij elke nieuwe persconferentie werd het toekomstperspectief weer anders. Het waren onzekere tijden.” Toch lieten Schouten en zijn team zich daardoor niet uit het veld slaan. ,,We hebben elke keer opnieuw gekeken naar wat er wel mogelijk was”, vertelt Schouten. ,,We denken vooral in mogelijkheden. Daarom zijn we activiteiten online aan gaan bieden en organiseerden we work-outs in de openlucht op het parkeerterrein naast ons gebouw.” 

Tijdens corona zag Schouten dat outdoorsporten een enorme vlucht genomen heeft. ,,Mensen vinden het fijn om in de openlucht te trainen. Daarom hebben we naast het vernieuwde terras een kunstgrasveld aangelegd en een speciaal rek geplaatst waar je trainingsattributen zoals TRX-banden of boksballen aan op kunt hangen. Inmiddels bieden we zo’n twaalf outdoor workouts per week aan en daarnaast verzorgen we op zondagmorgen ook een hardlooptraining. Zo heeft outdoorsport inmiddels een vaste plek gekregen in ons centrum.”

Gezellige horeca

Je even lekker lichamelijk inspannen is goed. Als je na een flinke training of work-out, of enerverende partij op de baan even bij wilt komen dan kun je terecht op het terras in de tuin of de vernieuwde horecagelegenheid. ,,Een gezellige plek om even bij te komen met een kop koffie of thee of voor een verfrissend drankje met vrienden.” Sportcentrum Kees is gevestigd aan de Kees Boekelaan 3 in Bilthoven. www.sportcentrumkees.nl

Ook outdoorsporten heeft een vaste plek gekregen bij Sportcentrum Kees.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie