Brenda en Arno van der Velde in de toonzaal.
Brenda en Arno van der Velde in de toonzaal. Foto: Ellis Plokker

Van der Velde natuursteen bestaat 60 jaar

9 november 2021 om 14:45 Overig

Aan de Jacob van Lenneplaan zit al bijna honderd jaar een steenhouwerij, gespecialiseerd in graf- en urnenmonumenten. Het bedrijf van Brenda en Arno van der Velde bestaat dit jaar 60 jaar. Arno’s opa nam het bedrijf over in 1961, zijn vader volgde hem op in 1977. Arno is de derde generatie steenhouwer in het bedrijf, hij is opgegroeid met het bewerken van steen. In 2004 nam hij de steenhouwerij over van zijn vader en later is zijn vrouw Brenda in het bedrijf gekomen.

door Ellis Plokker

Zeist - Het gebouw waar de toonzaal in zit, was vroeger een kerkje. De vader van Arno kocht het pand eind jaren ’70 van het kerkgenootschap. Daarvoor kwamen de klanten in de serre van het huis en waren er maar een paar steensoorten en modellen. Tegenwoordig is er veel meer keuze en aanbod van verschillende natuursteensoorten, kleuren en modellen. De eersteklas materialen komen van over de hele wereld. 

In de sfeervolle toonzaal staan behalve verschillende soorten grafstenen ook urnen, lantaarns en vazen. Daarnaast zijn in de toonzaal grafaccessoires en assieraden te zien. In deze sierraden, zoals een hanger, een armband of een ring, kan een heel klein beetje as, zodat de drager iets van de overledene bij zich heeft. Arno: ,,Dat is iets wat de laatste jaren in opkomst is, net als de urnen. Die hadden we al wel, maar er wordt steeds meer gecremeerd en er is steeds meer vraag naar.” Brenda vertelt dat er wat urnen betreft veel mogelijk is, bijvoorbeeld het verdelen van de as over meerdere urnen voor een partner en kinderen, of de as in een waterurn doen, voor in de tuin.

Van der Velde Natuursteen verkoopt en plaatst met name graf,- en urnenmonumenten uit natuursteen, maar ook combinaties met glas, Cortenstaal of RVS zijn mogelijk. Daarnaast wordt in de werkplaats klein bouwwerk, zoals vensterbanken, dorpels en sokkels op maat gemaakt. De kracht van het bedrijf is het aanbod aan eerste keus natuursteen, de persoonlijke benadering en de kwaliteit en service die Brenda en Arno de klant bieden. Brenda: ,,We willen iets moois bieden, waar mensen tevreden over zijn. Mensen komen bij ons terug, dat is een groot compliment. Het allermooiste is, als de klant zegt: ‘Het is nog mooier geworden, dan we gedacht hadden.’”

Jacob van Lenneplaan 1, 3702 GP Zeist. Telefoon: 030 691 32 73. Website: www.vandervelde-natuursteen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie