Van links naar rechts: Jasmijn, Kai en Douwe.
Van links naar rechts: Jasmijn, Kai en Douwe. Vader Bram

Team MGZ naar finale SlimmerIQuiz

11 november 2021 om 15:55 Overig

Dat een ‘gewone’ schoolopdracht het startpunt zou worden van een kennisavontuur hadden Douwe, Jasmijn en Kai niet verwacht, maar op woensdag 17 november staat dit team van Montessori Griffesteyn Zeist toch echt in de finale van de door Mensa - de internationale club die de belangen van hoogbegaafden behartigt - georganiseerde SlimmerIQuiz.

Zeist - Douwe, Jasmijn en Kai volgen voltijd hoogbegaafdenonderwijs in de bovenbouw topklas van Montessori Griffensteyn. De reguliere vakken zoals rekenen, taal en spelling worden hier gecompact aangeboden en dat biedt ruimte voor verdieping en verbreding, zoals de klassenronde van de SlimmerIQuiz. Het drietal behaalde een paar weken geleden bij deze klassenronde de hoogste scores en mocht daarop hun school vertegenwoordigen bij de regionale Scholenstrijd op woensdag 3 november bij het Corderius College in Amersfoort. 

Maar voordat ze daar met andere teams de strijd aan gingen, heeft hun leerkracht ze klaargestoomd door ze iedere week een oude editie van de SlimmerIQuiz klassenronde te laten maken. JasmijN: ,,Ik vond het maken van de klassenronden al super leuk, met puzzels en vragen. Daar houd ik van!” Dat bood de leerlingen de mogelijkheid om te oefenen met uiteenlopende raadsels, wiskundige puzzels en taalkundige opgaven. Daarnaast leerden ze goed samenwerken, aandachtig lezen en de beperkte antwoordtijd zo goed mogelijk benutten.
Bij de Scholenstrijd in Amersfoort wisten Douwe, Jasmijn en Kai met hun creatieve denkvermogen de meeste vragen goed te beantwoorden en kwamen daardoor als winnaar uit de bus. ,,Ik dacht wel, dit zijn best moeilijke vragen, ik had nooit gedacht dat we de finale zouden halen” zegt Kai. Nu gaan ze - samen met zo’n twintig andere teams - woensdag 17 november deelnemen aan de finale van de SlimmerIQuiz op de Universiteit van Amsterdam onder leiding van presentatrice Janouk Kelderman. ,,Ik heb zin om naar de finale te gaan!”, zegt Kai. ,,Het zijn vast goede tegenstanders in de finale. Ik hoop in elk geval op een leuke wedstrijd”, vult Douwe aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie