Afbeelding
Foto: Nicole Groenendal

Nieuws over de noodopvang

7 september 2021 om 15:03 Achtergrond

Sinds maandag 23 augustus verblijven ongeveer driehonderd mensen uit Afghanistan in het Walaardt Sacré Kamp (WSK) in Huis ter Heide. 

Huis ter Heide - De mensen komen er tot rust en zijn enorm dankbaar. Waar het de eerste week op het terrein heel stil was, begint het leven terug te komen. De mensen kijken er naar uit om weer een wandeling te kunnen maken of hun eigen boodschappen te doen. Vrijwilligers zullen hen de komende dagen wegwijs maken in de gemeente Zeist.
Deze week loopt de coronaquarantaine af voor de evacués. Om te voorkomen dat zij steeds langs de militaire slagboom van de hoofdingang moeten, kunnen ze gebruik maken van een extra in- en uitgang aan de Hobbemalaan, 24/7 bewaakt.
Gezondheid (GGD) en interviews INDDe GGD screent de gezondheid van alle evacués. Vanwege de coronamaatregelen hebben de evacués in quarantaine gezeten. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert gesprekken met de evacués. De medewerkers bekijken wie wie is, welke documenten de mensen hebben en zij screenen iedereen op veiligheidsaspecten.
De noodopvang is tijdelijk. Het is nog onzeker hoe lang de evacués er zullen blijven. Naar verwachting is de locatie WSK in elk geval de komende maanden nog in gebruik. Als er nieuws is over de noodopvang, deelt de gemeente dat via de website www.zeist.nl/noodopvang.
Wilt u iets betekenen voor de evacués? Of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij wijkmanager Bülent Isik, 06 - 40878821 of bij het Klant Contact Centrum van de gemeente via 14 030 of zeist@zeist.nl. U kunt ook contact opnemen met het COA via locatiemanager Peter Zwaan, zeistwsk@coa.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie