De groep, die dit jaar het 50-jarig bestaan viert, kan het geld bijzonder goed gebruiken na anderhalf jaar corona.
De groep, die dit jaar het 50-jarig bestaan viert, kan het geld bijzonder goed gebruiken na anderhalf jaar corona. Foto: Daniël Claas

Toneelgroep West-End jubileert

5 oktober 2021 om 17:17 Overig

De Zeister Toneelgroep West-End is het nieuwe theaterseizoen goed begonnen. Dankzij een sponsoractie van supermarkt Deen in De Clomp (inmiddels omgebouwd tot Dekamarkt) ontving de toneelgroep een cheque ter waarde van 100 euro. 

Zeist - De groep, die dit jaar het 50-jarig bestaan viert, kan het geld bijzonder goed gebruiken na anderhalf jaar corona. Het geld wordt besteed aan de nieuwe jubileumproductie ‘Onze Straat’ die West-End op 1 en 2 april 2022 op de planken brengt in Theater Figi.
Om het 50-jarig bestaan van de toneelgroep te markeren, wordt alles uit de kast gehaald om een zo professioneel mogelijke productie neer te zetten. Zo staat de productie dit jaar niet alleen onder leiding van beroepsregisseur Maike Pijnappel, maar schakelt West-End ook een professioneel decorontwerper in. ,,Mede dankzij de opbrengsten van de sponsoractie kan West-End echt eens goed uitpakken”, zegt voorzitter Daniël Claas. ,,Voor onze jubileumproductie hebben we de sterke wens om alle creatieve elementen naar het hoogste niveau te tillen, zowel in spel, verhaal en regie als in decor, licht en geluid. Alles moet kloppen.”
De spelers hebben anderhalf jaar gewacht om eindelijk weer te mogen repeteren. De eerste teleurstelling komt in maart 2020. Dan wordt duidelijk dat de voorstellingen in april van dat jaar niet haalbaar zullen zijn. Vervolgens wordt alles op alles gezet om nieuwe voorstellingen uit te voeren in 2021. Het is een bijzonder bittere pil om te slikken wanneer ook een jaar later duidelijk wordt dat de optredens, in april 2021, ook nog niet aan de orde zijn. De grote jubileumproductie en alle bijbehorende feestelijkheden eromheen, werden opnieuw uitgesteld.

Toneelgroep West-End is vastberaden om eindelijk de jubileumproductie op de planken te brengen op 1 en 2 april 2022. De spelers kunnen niet wachten om weer ‘de vloer op’ te gaan. Tickets zijn vanaf januari 2022 verkrijgbaar via de website van West-End: www.toneelgroepwest-end.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie