Reparatie aan een espressomachine.
Reparatie aan een espressomachine. SDZ

Geef spullen een tweede leven

1 september 2022 om 20:00 Duurzaamheid

DEN DOLDER Karin Koekkoek is coördinator van het Repair Café Den Dolder. Het café opende op 18 juni dit jaar en is vanaf september elke derde zaterdag van de maand geopend. De vrijwilligers van het Repair Café helpen je kapotte spullen te repareren en een tweede leven te geven. Karin sprak met Ingeborg Barendse van Samen Duurzaam Zeist over het pas geopende Repair Café.

Karin is twee jaar geleden in coronatijd naar Den Dolder verhuisd. ,,Ik heb altijd graag vrijwilligerswerk gedaan,” vertelt Karin. ,,Na de verhuizing leek dit me ook een mooie kans om de buurt en het dorp beter te leren kennen. Ik kwam in contact met Kirsten Vonk van Natuurlijk Den Dolder en ben via haar aan de slag gegaan om een Repair Café op te zetten. Zaterdag 18 juni opende het Repair Café voor het eerst haar deuren in de Werkwinkel van Den Dolder. Inmiddels zijn Doldenaren elke derde zaterdag van de maand welkom om hun kapotte spullen langs te brengen en te laten repareren.

SAMEN REPAREREN

Er wordt van alles langs gebracht in het Repair Café. Elektrische apparaten, zoals koffiemachines en melkschuimers, maar ook houten speelgoed en kleding. We proberen zo veel mogelijk verschillende expertises aan te bieden, zodat iedereen goed geholpen kan worden. De klant en een vrijwilliger repareren het item samen. Dit zorgt niet alleen voor verbinding tussen de mensen in het dorp, maar zorgt er ook voor dat de eigenaar iets nieuws leert over de eigen spullen.”

Als laatste voegt Karin toe: ,,De grondstoffen waarvan onze spullen gemaakt zijn, worden steeds schaarser. Daarom is het waardevol om spullen te repareren en het langer te kunnen gebruiken. Door de klanten hierbij te betrekken, delen we onze kennis en creëren we een verbintenis. Daarom ben je altijd, ook als je niets te repareren hebt, van harte welkom in het Repair Café voor een praatje of een kopje koffie.”

AANMELDEN

Mail naar repaircafe@dendolder.nl om jouw spullen aan te melden voor het eerstvolgende Repair Café op 17 september. Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.dendolder.nl/repaircafe. Of op Facebook: https://www.facebook.com/groups/575663406824764

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie