Project TAAL!

13 september 2021 om 09:21

ZEIST Dankzij een prachtige gift van De Ronde Tafel Zeist aan de Stichting Leerkansen Zeist, kan dit najaar gestart worden met het Project TAAL voor kinderen uit groep 5/6 van het basisonderwijs.

Kinderen uit economisch kansarme gezinnen kunnen gratis meedoen met 10 aansprekende workshops.
Een goede en grote woordenschat is voor kinderen van groot belang. Het helpt hen om zich beter te kunnen uitdrukken, en de wereld om hen heen beter te kunnen begrijpen. Landelijk is er veel aandacht voor laaggeletterdheid. Onder leiding van een ervaren vakleerkracht gaan kinderen uit groep 5/6 aan de slag om vanaf woensdag 22 september wekelijks leuke technische voorwerpen te maken, zoals een bibberbeestje en een solarbloem. Tegelijkertijd leren de kinderen nieuwe woorden die te maken hebben met het knutselvoorwerp. Er is plaats voor 2 groepen van elk 10 kinderen. De workshop wordt gegeven in het Kunstenhuis aan de Egelinglaan 2b in Zeist. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Tijdens de feestelijke tiende bijeenkomst gaan de kinderen hun knutselwerkjes én de nieuw geleerde woorden presenteren aan hun ouders. Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar: secretaris@leerkansenzeist.nl. Vermeld bij aanmelding naam, adres en leeftijd van uw kind.


Viva la Musica

Zeist Tenoren en bassen zijn met name bijzonder welkom bij seniorenkoor Viva la Musica.

Plezier hebben in zingen is de enige voorwaarde voor toelating tot dit opgewekte, 60 leden tellende koor. Dat wil overigens niet zeggen dat er niet wordt toegewerkt naar een goed resultaat. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Margo van Biezen en de inspirerende begeleiding op piano door Arie Perk, wordt onvermoed talent naar boven gehaald. Het repertoire van het koor bestaat uit een mix van (licht) klassieke en moderne muziek. Bach, Mozart en Schubert worden afgewisseld met Engelse ballades, Russische liederen en wereldmuziek. Nieuwsgierig geworden naar dit leuke koor? Kom dan vrijblijvend een aantal keer meezingen. Wij repeteren op dinsdagmiddag van 14.15 tot 16.15 uur in de Oosterkerk op de Woudenbergseweg. Aanmelden of voor inlichtingen: Mariette Hoogendoorn, vivalamusica@gmail.com..


Zeister Muziekdagen vraagt uw mening

Zeist De organisatie van de Zeister Muziekdagen vraagt muziekliefhebbers naar hun mening over het programma.

"Vul alstublieft de enquete in en help ons zo de Zeister Muziekdagen te verbeteren. Feedback wordt zeer op prijs gesteld, zodat we volgend jaar uw bevindingen kunnen meenemen. Heeft u het nog niet gedaan, dan kan het nog steeds. Het invullen duurt een paar minuten en vanzelfsprekend worden de gegevens anoniem verwerkt. Ga naar https://nl.surveymonkey.com/r/SNM22HY?utm_source=activemailer&utm_medium=email&utm_campaign=website.