Nationale Burendag

13 september 2021 om 09:47

ZEIST Op 25 september is het nationale Burendag. Op deze burendag worden in Zeist kleinschalige activiteiten zoals spelletjesmiddagen in buurtbarbecues georganiseerd. In Kerckebosch is informatie over 'Alles wat groeit en bloeit', elders in Zeist worden straatfeesten georganiseerd. Buren leren elkaar op deze manier beter kennen.
In de wijk Vollenhove gaat Kringloop Zeist op het ontmoetingsplein (achter de weggeefwinkel) van 10.00 tot 12.00 uur aan de slag met het maken van minibiebjes voor de wijk. Kringloop Zeist zorgt voor de materialen. Het is de bedoeling dat er vier minibiebjes worden gemaakt. Kringloop Zeist wil op die dag ook het gordijnenproject onder de aandacht brengen. De gordijnen zijn voor bewoners in Vollenhove die bijvoorbeeld geen raamdecoratie hebben en niet het geld hebben om dat aan te schaffen. Zij krijgen de gordijnen van de Kringloop.

Lustrumfeest uitgesteld

Het lustrumfeest dat Buurtcentrum het Binnenbos op deze nationale Burendag zou geven, gaat niet door. Het Binnenbos bestaat deze maand vijf jaar. De organisatie van het feest heeft onlangs besloten dit feest uit te stellen tot het voorjaar van 2022. Dit omdat op 20 september nieuwe maatregelen rond het coronavirus worden bekendgemaakt en niet duidelijk is of die maatregelen dan worden versoepeld.

Ieder jaar doen honderdduizenden straten en buurten mee met Burendag. Buren organiseren samen activiteiten die de buurt leuker en gezelliger maken. In 2006 werd Burendag voor het eerst georganiseerd, op initiatief van Douwe Egberts. Twee jaar later ontstond de samenwerking met het Oranje Fonds. Douwe Egberts en het Oranje fonds willen met Burendag mensen dichter bij elkaar brengen. Nieuwtjes staan op burendag.nl.