Afbeelding
pr

‘Little Women’ op witte doek

13 september 2021 om 13:23


ZEIST Maandagavond 4 oktober wordt in Figi-bioscoop ‘Little Women’ vertoond in de serie Boek & Film. Jo March kijkt terug op haar leven en vertelt het verhaal van de geliefde March zussen. ‘Little Women’ is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, in het Nederlands vertaald als ‘Onder moeders vleugels’.
Het tijdloze en nog altijd actuele verhaal van ‘Little Women’ gaat over het leven van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March. Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film. ‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl. De film op 4 oktober start om 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via figi.nl of telefonisch via  0900-9203.

 

'De Utrechtse Heuvelrug schoon'

REGIO Nederland Schoon, Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Procter & Gamble (P&G) slaan de handen ineen om zwerfafval te verminderen in het Nationaal Park. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de drukst bezochte nationale parken in Nederland en sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie is het aantal bezoekers alleen maar toegenomen. Met het aantal bezoekers neemt helaas ook de hoeveelheid zwerfafval in het park toe. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wil dit probleem aanpakken en heeft daarnaast de ambitie om in 2026 volledig plasticvrij te zijn. Tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie (16 tot en met 24 oktober) is er een opschoonactie waarmee tot wel 200 kilometer aan wandelpaden volledig zwerfafvalvrij gemaakt wordt. Tijdens deze week zullen zogenaamde clean teams samen met vrijwilligers zwerfafval opruimen dat op en rondom de paden ligt. Meedoen? Kijk op np-utrechtseheuvelrug.nl/opschoonactie.

Afbeelding