'First Cow' in Figi

14 februari 2022 om 10:31

ZEIST In de serie 'Boek en Film' van Literair Zeist is op maandagavond 21 februari de film ‘First Cow' te zien in Figi. Een ingetogen drama over twee mannen die elkaar ontmoeten bij een groep pelsjagers in het 19de-eeuwse Oregon. Tussen de twee ontstaat een bijzondere vriendschap.

Filmjournalist Harry Peters gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers.Vervolgens wordt de film bekeken. 

Aanvang (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen): 19.00 of 19.30 uur. Kaartverkoop via www.figi.nl of: 0900-9203.  Zie www.literairzeist.nl


Oude Muziek

ZEIST Yoann Moulin en Pierre Gallon geven een recital op donderdag 17 februari, 20.00 uur, in de kerk van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12 in Zeist. Ze spelen 'A fancy for Two'.

Moulin en Gallon gaan de uitdaging aan op een dubbele set toetsen, met het fantasievolle repertoire van de Engelse virginalisten als inzet. Tussen creatie, interpretatie en improvisatie komen 'de humor, tederheid, frivoliteit en contrapuntische spitsvondigheid van meestertoetsenisten als William Byrd, John Bull en Thomas Tomkins volledig tot hun recht'.

Toegang is € 25,00, student € 10,00. Zie: www.oudemuziek.nl


Batikschilderijen

BOSCH EN DUIN In verpleeghuis De Wijngaard aan de Dennenweg in Bosch en Duin is tot 1 april een tentoonstelling ingericht met batikschilderijen van Liesje Ernst.
Liesje maakt al sinds 1970 batikschilderijen. De inspiratie en ideeën komen voort uit de vele reizen die Liesje met haar man maakte, naar China, Japan, Korea, India, Midden- en Zuid Amerika.


In Figi: JongTalent  

ZEIST Zondag 20 februari is het derde én vierde lunchconcert van dit seizoen van JongTalent in Figi. Deze middag treden leerlingen van Pianostudio Thera Klaassen op en aansluitend laat de Music & Talent Academy Muziekschool Zeist /De Bilt onder leiding van Mieke de Jong van KunstenHuis Idea hun muzikale talenten horen.  Het JongTalent Lunchconcert begint om 12.00 uur, ontvangst vanaf 11.30 uur in de  foyer. Toegang is gratis. Zie: www.cultuurzeist.nl 


Zadenbieb

DEN DOLDER Vanaf dinsdag 22 februari beschikt Den Dolder over een 'zadenbieb'. In wijkservicepunt Pelita aan de Dr. Ramaerlaan 2 kunnen inwoners van Den Dolder kosteloos maximaal drie zakjes biologische zaden kunnen lenen. Doel is om mensen enthousiast te maken om zelf groente, kruiden en bloemen te gaan kweken. Het is de bedoeling om na de bloei een deel van de zaden van de plant terug te brengen. De organisatie geeft uitleg op zondag 20 februari van 14.00 tot 16.00 uur.
Zie: www.DenDolder.nl