Dorine Wiersma vliegt op!

14 februari 2022 om 10:34

ZEIST Dorine Wiersma is bijna klaar voor de première van haar nieuwe voorstelling Vlieg Op! Maar voor het echt zover is geeft de cabaretier uit Zeist nog één laatste try-out: zaterdag 19 februari om 19.30 uur, in het Torenlaan Theater. 

In haar nieuwe voorstelling neemt Dorine geen blad meer voor de mond. De laatste tijd hield ze zich enorm in. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg Op!’ zingt ze alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden  komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar. 

Dorine Wiersma studeerde gitaar en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Het NRC plaatste haar vorige voorstelling in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar. Voor Vlieg Op! schreef ze alle teksten en muziek zelf. De regie is in handen van Pieter Tiddens. Kaarten en meer info op torenlaantheater.nl.