Na de ondetekening het fotomoment: de vrouw met het bord is Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland.
Na de ondetekening het fotomoment: de vrouw met het bord is Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland. René Borkent

‘Veilig hand in hand over straat in Zeist’

Activiteiten

ZEIST  Ook mensen van hetzelfde geslacht moeten in Zeist veilig hand in hand over straat kunnen lopen. Dat is één van de doelen van het Regenboog Stembusakkoord 2022. 

René Borkent

Vijf partijen waren zaterdagmorgen aanwezig bij de ondertekening hiervan: afgevaardigden van Seyst.Nu, VVD, GroenLinks, D66 en CDA namen deel aan een korte ceremonie voor het gemeentehuis van Zeist. Ook aanwezig was Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland. 

Het akkoord heeft betrekking op alle mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap.

In het akkoord staat dat de gemeente Zeist een inclusief beleid voert, bijvoorbeeld door het ondersteunen van activiteiten voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Verder wil de gemeente de veiligheid van deze groepen bevorderen, door bijvoorbeeld te bevorderen dat mensen uit deze groepen veilig aangifte kunnen doen als er iets vervelends gebeurt. 

Jonge mensen uit deze gemeenschap moeten zich veilig voelen op school. Scholen hebben een wettelijke plicht om de acceptatie te bevorderen en de gemeente ziet daarop toe. 

De boodschap is: ,,Iedereen telt mee in Zeist’’. Dat laat de gemeente ook zien door de zichtbaarheid te bevorderen. Bijvoorbeeld door de Regenboogvlag te hijsen op Coming Out Day of door ook uitdrukkelijk de mensen uit deze gemeenschap aan te spreken in haar eigen communicatiemiddelen, zoals de gemeentelijke website.